O jee, we hebben een hele rij pakjes roggemeel en roggebloem voorbij de tht...

Is dat een probleem?

O jee, we hebben een hele rij pakjes roggemeel en roggebloem voorbij de tht…

Is dat een probleem?

Nou nee, feitelijk niet, want het is nog gewoon goed.

Een Tenminste houdbaar tot datum is een soort van garantie dat je het product kunt kopen en mocht het niet goed zijn dan krijg je of geld terug voor je product of een vervangend product. De producten of leverancier vergoed dit. Dingen die na de tht datum worden verkocht kennen diezelfde garantie alleen ligt dan de verantwoordelijkheid bij de verkoper. In dit geval dus bij ons.

Bij ons kun je sowieso altijd terugkomen mocht er iets niet goed zijn. En verkopen we je iets voorbij THT dan vertellen we dat erbij, is het dan niet goed telt dus dezelfde garantie.

Het gaat nu dus om de minder populaire roggemeel en -bloem, door de mindere populariteit zijn ze per ongeluk uit het oog verloren. Zo jammer want het is zo’n mooi product!

Dus wij hebben even twee makkelijke en lekkere recepten bedacht die je hiermee kunt maken. En weet je wat? We verkopen de pakjes gewoon voor inkoopprijs. Dat wil zeggen dat je er 20% korting op krijgt.

Een mooie win win win:

  • Jij voor een fijne prijs de kans om twee recepten uit te testen (eentje is een echt december recept dus een keertje oefenen kan geen kwaad 😉 ),
  • De winkel heeft geen derving,
  • en er wordt geen voedsel verspilt!

De eerste (is een inkoppertje) is roggebrood:

Dit zijn de boodschappen bij Jouw Dagelijkse Kost die je nodig hebt:

  • 500 gr. roggemeel
  • 10 gr. zout
  • 2 el. olijfolie
  • 50 ml. lauwe (karne)melk
  • 250 ml. lauw water
  • 30 gr. droge gist
  • 1 tl. suiker

Roer het meel en het zout, via een kuiltje voeg je voorzichtig het mengsel van de olie, de (karne)melk, het water, de gist en de opgeloste suiker door het deeg.
Kneden tot het niet meer plakt. En daarna laten rusten tot het dubbel zo groot is geworden.

Dan kan het boord in je bakvorm of pan en daar laat je het weer rustig 1,5 tot 2 uur in staan.

Ondertussen tijdig de oven verwarmen op 175 graden en in 90 minuten het brood bakken. Het beste snij je pas plakken als het brood na het bakken ook weer een dagje heeft gestaan.

Leuk om te proberen toch?!

En dan het tweede recept: TaaiTaai!

Dit zijn de boodschappen die je nodig hebt:

  • 350 tot 400 gram appelstroop
  • 450 gram roggebloem
  • Beetje kokosolie
  • 100 milliliter water
  • Kleine 10 gram speculaaskruiden
  • 9 gram baking soda
  • 12 gram anijs
  • losgeklopt ei om af te strijken

Maak eerst deeg van de bloem, het water, de stroop en de olie.
Laat dat 24 uur rusten in een afgesloten bak. De volgende dag kneed je er de smaakmakers en de baking soda  doorheen.

Dan rol je het deeg uit en snij je het in de vormen die je leuk vind. De oven verwarm je voor op 200 graden. Afhankelijk van de dikte en de grote kijk je hoe lang de TaaiTaai nodig heeft om goed gaar te worden. (variërend van 10 minuten tot een klein half uurtje)