- spinazie van boer Jochum,
- eitjes van boer Pieter,
- uien van Natuurtuin ’t Hummelhûs,
- Paprika en tomaat van ‘bio van verder’,
- natuurlijk allemaal lekker gebakken in olijfolie van het Streekboer winkeltje 😊.
- Oh ja en feta van de Molkerei
Hoe maak je het?
- Van te voren alle groenten wassen!
- 2 middelgrote uien fruiten, samen met 2 tenen knoflook en 1 eetlepel provencaalse kruiden. (Later in het seizoen dus van je eigen kruidenplantjes. En nu nog met bijvoorbeeld kruiden van ’t Hummelhûs
- Als de uien zacht zijn een 1/2 rode paprika in blokjes toevoegen (optioneel) en 5 tomaten in blokjes (buiten het seizoen te vervangen door een blik tomatenblokjes).
- Als de tomaten zacht worden 600 gram (wilde) grof gesneden spinazie toevoegen.
- Als de spinazie geslonken is, vuur zacht en 3 of 4 kuiltjes maken. Hierin 3 of 4 eieren breken.
- 3 eetlepels feta (naturel of met provencaalse kruiden) fijn prakken en over de eieren strooien.
- Peper erover en evt nog wat extra provencaalse kruiden. Zout doen wij nooit, maar kan naar keus erbij.
- Net zolang laten sudderen totdat de eitjes gestold zijn.
- Serveren met brood naar keuze (wij hadden er zelfgemaakte naan bij) en evt een salade.
Smakelijk!