Het is van oorsprong een gerecht uit het Midden-Oosten en wordt daar ook gegeten voor ontbijt of lunch. Daar doen ze er nog andere kruiden bij, zoals komijn. En je kan er ook prima nog wat aubergine of andere restjes groente bij doen.

Het is van oorsprong een gerecht uit het Midden-Oosten en wordt daar ook gegeten voor ontbijt of lunch. Daar doen ze er nog andere kruiden bij, zoals komijn. En je kan er ook prima nog wat aubergine of andere restjes groente bij doen.

Wij hebben het vandaag gemaakt met:

Hoe maak je het?

  • Van te voren alle groenten wassen!
  • 2 middelgrote uien fruiten, samen met 2 tenen knoflook en 1 eetlepel provencaalse kruiden. (Later in het seizoen dus van je eigen kruidenplantjes. En nu nog met bijvoorbeeld kruiden van ’t Hummelhûs
  • Als de uien zacht zijn een 1/2 rode paprika in blokjes toevoegen (optioneel) en 5 tomaten in blokjes (buiten het seizoen te vervangen door een blik tomatenblokjes).
  • Als de tomaten zacht worden 600 gram (wilde) grof gesneden spinazie toevoegen.
  • Als de spinazie geslonken is, vuur zacht en 3 of 4 kuiltjes maken. Hierin 3 of 4 eieren breken.
  • 3 eetlepels feta (naturel of met provencaalse kruiden) fijn prakken en over de eieren strooien.
  • Peper erover en evt nog wat extra provencaalse kruiden. Zout doen wij nooit, maar kan naar keus erbij.
  • Net zolang laten sudderen totdat de eitjes gestold zijn.
  • Serveren met brood naar keuze (wij hadden er zelfgemaakte naan bij) en evt een salade.

Smakelijk!