Het is van oorsprong een gerecht uit het Midden-Oosten en wordt daar ook gegeten voor ontbijt of lunch. Daar doen ze er nog andere kruiden bij, zoals komijn. En je kan er ook prima nog wat aubergine of andere restjes groente bij doen.

Sandra vroeg me of de plantjes van Trinalda van de Bascule in de planning passen om iets over te schrijven deze week. Ik zit toevallig ook net met Marjan berichten uit te wisselen, want zij stuurt me een foto waarvan het water me in de mond loopt.

Whatsapp Image At ..Als ik haar recept later op de avond krijg, zie ik hoe leuk het is om te combineren. Een recept waar veel groente in kan, maar er horen ook heerlijke kruiden in naar smaak, en daarin heeft Trinalda volop keuze!

Want dit recept wordt nog leuker als het met kruiden uit je eigen tuin (balkon, want het kan ook in potten) is natuurlijk!

Het mooie aan de planten van de Bascule is dat ze tijd krijgen om te groeien. Vergis je niet, je krijgt soms toch nog een kleiner plantje dan je verwacht. Dat komt doordat je in de supermarkten vaak plantjes ziet die heel groot en weelderig lijken, maar in de praktijk altijd al na een weekje slap en futloos zijn. Dat heeft alles te maken met het al dan niet natuurlijk opkweken. Het is nu nog veel te vroeg in het voorjaar om al die plantjes te hebben. Dus vandaar ons idee van de voorverkoop! Als jij ze krijgt, zijn de wortels in elk geval sterk. Als je dat plantje gaat planten in jouw tuin of op je balkon in een bak of pot, zul je zien dat de weelderigheid vanzelf komt én het hele seizoen blijft!

Dus beoordeel ze niet op hoe je ze krijgt, maar op hoe ze zich houden gedurende de komende maanden. Wij weten zeker dat je er lang plezier van hebt als je ze goed verzorgt met goeie grond, licht, water en liefde!

Gebruik ze onder meer bij het volgende recept voor Shakshuka.

Het is van oorsprong een gerecht uit het Midden-Oosten en wordt daar ook gegeten voor ontbijt of lunch. Daar doen ze er nog andere kruiden bij, zoals komijn. En je kan er ook prima nog wat aubergine of andere restjes groente bij doen.

Wij hebben het vandaag gemaakt met:

Hoe maak je het?

  • Van te voren alle groenten wassen!
  • 2 middelgrote uien fruiten, samen met 2 tenen knoflook en 1 eetlepel provencaalse kruiden. (Later in het seizoen dus van je eigen kruidenplantjes!!!! En nu nog met bijvoorbeeld kruiden van ’t Hummelhûs
  • Als de uien zacht zijn een 1/2 rode paprika in blokjes toevoegen (optioneel) en 5 tomaten in blokjes (buiten het seizoen te vervangen door een blik tomatenblokjes).
  • Als de tomaten zacht worden 600 gram (wilde) grof gesneden spinazie toevoegen.
  • Als de spinazie geslonken is, vuur zacht en 3 of 4 kuiltjes maken. Hierin 3 of 4 eieren breken.
  • 3 eetlepels feta (naturel of met provencaalse kruiden) fijn prakken en over de eieren strooien.
  • Peper erover en evt nog wat extra provencaalse kruiden. Zout doen wij nooit, maar kan naar keus erbij.
  • Net zolang laten sudderen totdat de eitjes gestold zijn.
  • Serveren met brood naar keuze (wij hadden er zelfgemaakte naan bij) en evt een salade.

Smakelijk!