Van Trudie kreeg het het onderstaande recept. Want zij vindt net als wij dat wie van geitenzuivel wil genieten ook het bokjesvlees moet omarmen.

Van Trudie, ook mede-eigenaar, kreeg het het onderstaande recept. Want zij vindt net als wij dat wie van geitenzuivel wil genieten ook het bokjesvlees moet omarmen.

Zonder lammetjes gaan melk immers. En net als bij mensen is ongeveer de half van de lammetjes een jongetje. Dus vandaar dat ze jou wil inspireren met een mooi recept waarbij ze ons ook fijntjes wijst op leefregels die voor bepaalde religies gelden waardoor je je bewust wordt dat je de dingen in het leven altijd van meerdere kanten kunt bekijken, De dingen zijn immers allemaal niet zo zwart wit als het soms lijkt. 


 

Hoi Monique, ik stuur je een heerlijk recept voor bokkenvlees (gehakt of hamburgers). Het druist in tegen Joodse voedselregels (geen bokje koken in de melk van zijn moeder) maar dat even terzijde…

Bokkenvleesschotel

Oven instellen op 200 graden en de volgende groenten in ‘frietjes’ snijden:
2 uien
1 wortel
1 zoete aardappel
1/2 koolraap
1/2 knolselderij
3 aardappels

Alles door elkaar husselen met paar takjes verse tijm en rozemarijn, wat zout, paar draaien peper en een of twee eetlepels olijfolie en in een platte ovenschaal doen.

Daartussen stukjes geitenhamburger of lamsgeitengehakt stoppen en stukjes geitenkaasblokjes van de Molkerei (ongeveer een half potje). Je kunt ook de olie uit het potje gebruiken voor het door elkaar husselen.

Drie kwartier afgedekt in de oven (met deksel of aluminium folie) en daarna nog eens ongeveer twintig minuten onafgedekt.

Dit aten we laatst en het smaakte heerlijk!

We hadden een paar dagen daarvoor bij ons lokale restaurant in ons dorp gegeten ‘het kon weer!’ en daar kregen we de groenten in frietjesvorm en dat at wel lekker. Met dat in mijn hoofd ging ik experimenteren met de groenten van Jouw Dagelijkse kost en daar kwam dit uit.

De zilte kruidenmix die de winkel verkoopt van Proef (uit Texel) is er ook lekker (als ‘zout’).
Zou leuk zijn als dat ook als bulk per ons verkrijgbaar zou zijn. Zit nu in een weggooi-plastic-maal-molen. En ik heb zelf wel een houten maalmolen. Dus wie weet voor de mooie groene toekomst? 🌱

Trouwens, als ik naar de stad ga en boodschappen ga doen bij Jouw Dagelijkse Kost, zeg ik tegen Johan dat ik naar ‘Mijn Dagelijkse Kost’ ga. Dat kan ik wel zeggen als ‘eigenaar’ vind ik. ☺