Met trots presenteren we de winkel van De Streekboer. Een wisselend assortiment met minimaal 15 producten uit het houdbare assortiment van boeren uit Noord Nederland die zich minimaal kunnen meten aan de biologische standaarden.

Met trots presenteren we De Winkel van De Streekboer. Een wisselend assortiment met minimaal 15 producten uit het houdbare assortiment van boeren uit Noord-Nederland die zich meten aan De Streekboer standaarden om de gezonde keuze te maken: eerlijk, lokaal en duurzaam.

Heb je ons gevonden via De Winkel en wil je de versproducten van onze streekboeren ook eens proberen? Plaats dan nu jouw eerste bestelling op destreekboer.nl, gebruik de code 23!wnklsb15 en bestel eenmalig zonder handlingskosten (= €6,50 korting)! *bij een bestelling vanaf € 50,-


In De Winkel vind je houdbare producten die je via De Streekboer kunt kopen. Via de website kun je kiezen uit producten van 50 lokale leveranciers.

Met De Streekboer weet jij waar jouw eten vandaan komt. We verkleinen de afstand die jouw voedsel aflegt. Zo komen we samen dichterbij een betere wereld voor mens en natuur.

Een kleine introductie van de leveranciers achter de producten:

Landgoud:
Het bedrijf van Ale en Fenna is een bedrijf waar we trost op zijn. Ze denken enAbdcdcccedb bewegen mee in wat er in de toekomst nodig is. Ze produceren als boer voor ons juist geen onbewerkt product, maar juist wel het zuivere eindproduct. Denk aan pasta’s van hun graan, mosterd van hun mosterdzaad, sap, siroop en wijn van hun aalbessen, ‘risotto’ van hun speltkorrels.

Hierin zijn ze uniek. Met hun kijk op de wereld en de keuzes die ze maken in hun bedrijfsvoering kun je ze zien als het begin van de nieuwe wereld. Hoewel het soms voelt alsof je juist naar het einde van de wereld reist als je ze bezoekt en tot aan de waddenlust moet rijden. Maar dat is dus maar net van welke kant je kijkt knipoogt Ale dan.

Fruitparadijs Lauwershof

Fruitbedrijf Lauwershof ()

De enige biologisch gecertificeerde fruitgaard in Friesland. Echt heel knap, want het gaat niet vanzelf om zonder chemie en alleen natuurlijke mest een hoge kwaliteit fruit te leveren. En toch lukt het Marja en Rien al vele jaren. De kersenbomen zijn er jammer genoeg niet meer. Dat werd te arbeidsintensief en te zwaar in de loop der jaren. Hopelijk staat de volgende generatie op tijd klaar om het stokje van ze over te nemen. Want zo’n pareltje willen we niet meer missen!

Bioboer Pieter

Wie bioboer Pieter wel eens in het echt heeft gezien weet dat er geen vleugje marketing opsmuk aan zijn foto op de doosjes eieren zit! Hij is gewoon echt zoals hij is: een betrouwbare harde werker. Net als zijn even leuke vrouw Tjitske overigens. Of de een of de ander komt de eieren brengen. Altijd een vriendelijk woord en aandacht voor de ander. Het klopt gewoon wat ze doen. Na corona is hun bedrijf afgeslankt, dus weer minder intensief gewerden. En toch blijft er een boterham over want ook de kosten zijn afgenomen door minder ver te leveren. Een mooi en goed voorbeeld van waar wij aan werken; een korte heldere en transparante voedselketen die deugt!

Bakker Bolhuis

Bakkerij Bolhuis

Onlangs vierden wij samen met de familie Bolhuis hun 60 jarig bestaan van de bakkerij die inmiddels al 26 jaar volledig biologisch is. Uniek! Ze hebben het niet cadeau gekregen. Maar het is ze wel gelukt om naam te maken. Het klassieke zuurdesembrood is hun specialiteit. Van heinde en verre komen mensen daarvoor naar Jubbega of naar de markten waar ze wekelijks staan. Maar ze bakken onvoorstelbaar veel meer lekkers! Koekjes, crackers, beschuiten, eierkoeken: het assortiment is bijna oneindig en te verkrijgen via destreekboer.nl.

Natuurtuin ’t Hummelhus

Boer Natuurtuin't Hummelhûs (.)

En bijzonder bedrijf! Ze zijn veel meer dan de natuurtuin, ze verzorgen ook kinderdagopvang en hebben plaats voor mensen met een arbeidsbeperking. Hanneke en Willem Teun Tel spelen het met hun team klaar om producten te telen op een manier die zich kan meten met de principes van de biologische landbouw. Ze voeren dat keurmerk niet, dat komt omdat dat voor hun geen meerwaarde heeft. Ze verlenen in eerste instantie zorg aan de mensen die bij ze werken en richten zich op de kinderopvang. De bezoekers en klanten van de tuin weten dat er alleen natuurlijke mest en -bestrijdingsmiddelen worden ingezet. Je noemt je tuin niet voor niets natuurtuin natuurlijk. 😉

Lekker Bros

Gad Bros

Gad Bros, de eigenaar van Lekker Bros, is eigenlijk een soort Sjakie in de Chocoladefabriek. Maar dan wel een ieni-mini fabriek. Zijn eigen garage heeft hij omgetoverd tot een chocoladeparadijs. Het leuke aan de bescheiden Gad is dat, als je hem spreekt als hij aan het werk is, hij dan steeds meer gaat vertellen. Niet alleen over chocolade maar ook over waarom hij zijn goed betaalde baan heeft opgezegd en heeft gekozen om met het maken van lekkere dingen die wereld net even wat mooier te maken. Hij kiest voor zo eerlijk mogelijke chocolade en biologische ingrediënten daar waar het kan. Kunstmatige kleur- en geurstoffen ontbreken vanzelfsprekend. Kortom, het is genieten als je de producten van Gad voorgeschoteld krijgt.

Land van Ons

Land van Ons is een bijzondere organisatie. Ze kopen land op met collectief geld en zorgen vervolgens dat boeren hierop kunnen telen zodat zowel de bodem hersteld en de biodiversiteit weer toeneemt. Ze hebben onder meer de teelt van boekweit weer teruggebracht naar Nederland. Die was nagenoeg verdwenen omdat boekweit een kwetsbaar gewas is en dus voor boeren economisch gezien een veel te groot risico. Maar de biodiversiteit neemt toe bij de teelt ervan. Dus ecologisch gezien verschaalde ons landschap omdat we als samenleving op economie sturen. Door de manier van werken van organisatie als Land van Ons wordt het weer mogelijk om dit soort gewassen wel te telen. Ze zijn dus heel waardevol: zowel voor jou vanwege de gunstige eigenschappen als voor de natuur. Wat wil je nog meer?!