'Ik moet een maaltijd verzorgen voor een groepje dat mij komt helpen met het creëren van een marketingstrategie. Ze hoefden er niks voor te hebben, alleen dat ze kunnen mee eten. Maar ik heb eerst al mijn rekeningen betaald en nu heb ik geen geld meer voor boodschappen..."

‘Ik moet een maaltijd verzorgen voor een groepje dat mij komt helpen met het creëren van een marketingstrategie. Ze hoefden er niks voor te hebben, alleen dat ze kunnen mee eten. Maar ik heb eerst al mijn rekeningen betaald en nu heb ik geen geld meer voor boodschappen…”

Chantal is net als wij; we doen er alles aan om de wereld mooier te kleuren. We weten ook dat het kan en dat we de juiste richting op lopen. Alleen er is één probleem… Het is een niet eerder begaan gebied… We moeten dus zelf de wegen in de nieuwe economie nog aanleggen…

Dat blijkt ook wel want als je met mensen spreekt over de social enterprise als bedrijfsmodel dan fronst menigeen de wenkbrauwen. De BV, VOF, de eenmanszaak, eventueel een stichting of een vereniging. Die vormen kent iedereen wel zo ongeveer.

Maar de social enterprise??? Die kennen nog maar weinig mensen. En dat klopt ook want het is helaas nog geen rechtsvorm die je kunt kiezen. Het is meer een way of life, of dus beter gezegd een manier van ondernemen.

Je moet een heel klein beetje gek zijn om het te doen. Of, nee, je moet niet een heel klein beetje gek zijn, je moet een hele grote dosis doorzettingsvermogen hebben om het aan te gaan. Want bijna iedereen gáát je voor gek verklaren. Ondernemen voor de impact en daarom geld verdienen en bovendien zelf genoegen nemen met genoeg en niet meer dan dat…

Chantal doet dat ook, net als wij. En daarom steunen wij haar ook daar waar wij kunnen.

En dat kun jij ook doen!

Heel simpel door een uitgestelde boodschap te doen of een kleine fooi te geven bij het afrekenen.

Want we hebben niet één Chantal, nee, we hebben er een flink aantal! Sommige ondernemen ook, maar anderen herstellen bijvoorbeeld van een ziekte en zitten daarom krap bij kas. Ook de bouw aan je gezondheid draagt bij aan een mooiere wereld. Er zijn ook mensen die mantelzorg verlenen en hebben daarom tijdelijk veel minder inkomsten. En ga zo maar door.

Al die mensen verdienen steun omdat ze zelf steun geven aan iets goeds. En steun gegeven door vele mensen die ieder een klein beetje geven maakt dat we een heleboel extra hebben om weg te kunnen geven aan diegene die het nodig heeft en er iets heel goeds mee doet.

  • Alle boodschappen die jullie doen en in het rek achterlaten geven wij op deze manier zorgvuldig door.
  • Alle fooitjes bij elkaar zorgen er ook voor dat we het rek steeds kunnen blijven aanvullen. Elke bijdrage, hoe klein ook, helpt!

Kortom, het is uiterst eenvoudig om op deze manier ook mee te kleuren aan een mooiere wereld! Doe je mee?