Tamara verontschuldigt zich in de winkel haast voor het feit dat ze nog maar een beginner is op het gebied van duurzaamheid.

Maar niets blijkt minder waar te zijn! Ze is eerder een koploper te noemen!

‘Ik ben nog maar een beginner op het gebied van duurzaamheid. Ik neem mijn eigen tasjes enzo al mee, eet veel minder vlees, kies vaker voor kleinere winkels en neem steeds vaker de fiets in plaats van de auto…’

Ik onderbreek Tamara als ze adem haalt om de volgende reeks van acties te gaan benoemen. Ik merk dat ze zich bijna verontschuldigt dat ze soms ook nog wel iets doet dat niet door de duurzaamheidsbeugel schijnt te kunnen. Ik stel haar glimlachend gerust dat ze zichzelf allang geen beginner meer hoeft te noemen als ze dit enorme scala aan kleine stappen op kan lepelen.

Haar schijnbare schaamte maakt plaats voor gepaste trots omdat ze gezien is in haar succesvolle pogingen. Díe trots mag ze uitstralen want dat stimuleert anderen haar goede voorbeeld te volgen.

Het is immers allang bekend dat de aardbol veel meer gebaad is bij veel mensen die vele kleine stapjes maken dan een paar enkel puristen die op alle slakken zout gaan leggen en daarmee anderen alleen maar ontmoedigen.

Wij zeggen weleens dat we door die enkele ‘verzuurde’ purist het laatste sprankje hoop verliezen dat we met vele handen licht werk kunnen maken…

Die puristen zijn ons dus een ware doorn in het oog. Want in hun ogen doe je het nooit goed en dat demotiveert enorm. Wij zijn er zelf veel meer voor om mensen heel veel plezier te laten beleven aan de kleine succesjes die je kunt behalen. Mensen zoals Tamara dus!

We hebben dus veel meer aan een heleboel Tamara-energie. Energie die inspireert, transformeert en motiveert om te doen wat je hart je ingeeft!

Dus! Wij hebben weer een leuk plannetje! 😉

Het is super uber simpel.

Wij dagen je uit om in maart te proberen al je inkopen te doen bij lokale ondernemers. Bijvoorbeeld die in het Circulair Kwartier. Maar het kan ook elders zijn natuurlijk. Het hoeft ook helemaal niet perse te lukken, het gaat er juist om dat je merkt hoeveel mooie positieve invloed je hebt met je Euro’s.

Want zoals één van onze klanten al zei: rijkdom zit niet in je beurs maar in je boodschappentas. Doe je mee? Laat het ons even weten dan kunnen wij je op de hoogte houden van alles wat er in deze maand gebeurd. Want geloof ons, je kunt er hilarische, ontroerende, grappige, onverwachte en bijzondere ervaringen mee opdoen.  Als je dat met ons deelt kun je ook nog een fijne goodiebag winnen. Deel die verhalen gerust met ons via onze Socials, mail of app 06-1808 5 123.