We vertellen je het sprookje van Boer vindt klant!

Van september t/m december vertellen we het sprookje van “Boer vindt klant”.

We doen dat vooral in Leeuwarden en misschien ook al een beetje in Groningen. Het doel is om per stad minimaal 300 extra klanten te vinden die boodschappen willen doen in hun eigen coöperatieve samen-winkel.

Die winkel werkt samen met De Streekboer, dus succesvolle winkels in de steden helpen mee om ook De Streekboer meer financiële bestaanszekerheid te geven. Want ook buiten de steden moet geleverd blijven worden op de ophaalpunten en/of thuisbezorgd.

Daarom gaat de campagne om winkels te creëren in de drie hoofdsteden over veel meer dan drie winkels; het gaat over het sterker maken van de duurzame korte keten in zijn geheel. We pakken dus een maatschappelijk thema aan: Het creëren van een eerlijke, gezonde agro-ecologische voedselketen.

Als het lukt in Leeuwarden en Groningen, dan is Assen aan de beurt. Maar als jij in jouw stad ook 300 mensen weet te mobiliseren die willen investeren en tevens klant willen worden, staan we direct voor je klaar!

Hoe gaan we dat doen in Leeuwarden?

Check hier het toffe programma dat we voor je hebben ontwikkeld.

Er zijn activiteiten in de ochtend, middag en avond op elke werkdag van de week. Er moet dus vast en zeker een moment bijzitten dat past in jouw agenda. Bij alle activiteiten hoor je in een notendop hoe de coöperatieve samen-winkel werkt en er is altijd iets leuks extra’s: een proeverij, een film, een podcast. Kortom, altijd meer dan de moeite waard om tijd voor vrij te maken.We eindigen spetterend met “De Nacht Van Boer Vindt Klant’ op 21 december! Tenminste… als het gelukt is. Dus help je mee? Neem je buren,vrienden, collega’s en kennissen mee!

Zien we je ergens in Leeuwarden de komende maanden?