Jij bent super belangrijk! Wil je helpen?

Als alles op zijn grondvesten trilt heb je mensen als Patricia van Pip's Delicious nodig. Mensen die niet aarzelen maar met een plan komen. Wij houden ervan!

Iedereen heeft nu problemen die hij/zij nog nooit gehad heeft. We kennen de situatie waarin we nu zitten alleen van films. We moeten oplossingen verzinnen voor dingen die per uur lijken te veranderen. Dat valt niet mee…

In dit soort crisistijden moeten er mensen zijn die voor anderen klaar staan. En dat gebeurt gelukkig ook volop. Overal ontstaan initiatieven en dat is hartverwarmend!

Zonder mensen die hun hart laten spreken is de ramp immers helemaal niet meer te overzien.

Waar zouden we zijn als er geen mensen zijn zoals Patricia? Zij vindt tussen de aardappelen die we haar geven, zodat zij er maaltijden van kan koken, een hart! Als dat geen gunstig voorteken is dan weten wij het ook niet meer. 😉

De winkel is inmiddels weer open, en we blijven actiever dan ooit! Wat gaan we allemaal doen?

Bezorgen
Je mag je boodschappen dagelijkse tot 12.00 aan ons doorgeven en we bezorgen ze bij je thuis tussen 16.00 en 17.30. We werken aan een overzichtje van wat we ongeveer hebben. Maar onze vaste klanten weten wel zo ongeveer wat we hebben. Dus je mag gewoon een berichtje sturen. Als we iets niet kunnen leveren hoor je het vanzelf wel. 🙂

Collega’s helpen
We staan ook stand by om de collega’s van De Streekboer en Bioweb te ondersteunen bij het bezorgen. Zij hebben het nu juist veel drukker gekregen. Dus we kunnen ze beter gaan helpen dan in onze nu bijna klantloze winkel te blijven wachten. De tijd die er nu is moeten we zo effectief mogelijk benutten.

Maaltijden
En dan het belangrijkste voor nu! We gaan maaltijden maken! Nou ja, wij niet zelf maar Patricia van Pip’s Delicious heeft aangeboden van onze voorraden verse maaltijden te maken die ze kan invriezen. Wij helpen hooguit met schillen, snijden en dat soort simpele klusjes.

We willen deze maaltijden beschikbaar stellen als uitgestelde boodschap voor mensen die nu financieel moeilijk (komen te) zitten. Dat kunnen mensen zijn die altijd al krap bij kas zaten omdat ze rond moeten komen van een uitkering of mensen die als zzp-er werken en nu tijdelijk geen inkomen maar wel kosten hebben.

Daar kom jij dus om de hoek kijken, want als jij eventueel iets kunt missen zijn wij heel blij met elke donatie. Zo kunnen wij onze kosten blijven betalen en doorgaan met het leveren van maaltijden voor mensen die ze nu nodig hebben.

Waarom is gezond eten voor alle lagen in de bevolking nu van nog groter dan het al was?

Onze minister-president heeft gisteren een heldere boodschap gebracht. Het eerste scenario waar Nederland voor kiest is ook het scenario van onze voorkeur.

Er is gekozen om het virus maximaal te controleren.
Dat leidt tot een beheerste verspreiding onder groepen die het minste risico lopen.

Hierdoor kunnen in een langere periode een groot aantal mensen groepsimmuniteit opbouwen wat dus uiteindelijk een bescherming vormt voor de hele groep. Hoe meer mensen de ziekte doormaken met milde klachten, maar zo dus wel immuniteit opbouwen, hoe minder druk er op de ziekenhuizen komt te liggen.

Juist omdat er daardoor uiteindelijk minder mensen tegelijk besmet worden en er dus ook minder mensen tegelijk ernstig ziek worden en intensieve zorg nodig hebben. Hierdoor verkleinen we het risico dat er mensen overlijden omdat ons zorgsysteem overbelast is.

Weerstand
Het is daarom van het grootste belang dat we in alle lagen van de bevolking een zo sterk mogelijke afweer hebben zodat zo veel mogelijk mensen die ziek worden milde klachten krijgen in plaats van ernstige. Dus ook bij die groepen die krap bij kas zitten. Gezond eten helpt heel goed bij het opbouwen van een zo sterk mogelijk afweersysteem. Maar gezond eten is vaak duurder dan de kant en klaar maaltijd met nauwelijks voedingstoffen… Dus daarom zijn wij in actie gekomen.

We leveren aan huis bij onze eigen klanten, helpen collega’s met bezorgen als dat moet, en gaan maaltijden maken die we dus het liefst uitdelen zodat iedereen, met een brede en een smalle beurs zijn weerstand hoog kan houden. Dat is goed voor iedereen!

Dus kun je iets missen doneer dan via de uitgestelde boodschappen. Of koop natuurlijk voor jezelf de maaltijden. Want ook de gewone verkoop helpt ons te kunnen blijven doen wat we  altijd al deden. Alleen dan nu even iets versneld omdat de noodzaak nog wat dringender is.

We houden je op de hoogte wanneer je de maaltijd kunt bestellen. Vanaf nu kun je in elk geval hier alvast je uitgestelde boodschap doen zodat we lekker snel van start kunnen gaan met het uitdelen aan wie het nodig heeft!

Tot snel dus wat ons betreft! Blijf gezond en zorg goed voor elkaar!

PS- Patricia is al aan de slag. En weet je wat het meest bijzondere en zelfs ontroerendst is… Ze is net gestart met haar bedrijf, heeft alleen nog maar geïnvesteerd en nog niks verdiend.

Toen we haar vroegen of ze onze voorraad wilde overnemen dacht ze dat ze hem moest kopen. We zagen aan haar dat ze dolgraag wilde helpen maar dat ze even geen geld meer heeft. Wij hebben dat ook niet, maar we hebben wel maximaal vertrouwen.

Dus, nee’,  zeiden wij, ‘Je hoeft niks van ons te kopen. Jij kookt gewoon met onze voorraad en wat we straks eventueel verdiend hebben verdelen we eerlijk tussen ons. We moeten dit samen doen.’

Zonder aarzelen nam ze toen alles mee in het vertrouwen dat alles goed komt. En dat doet het ook. Let maar op!