We hebben nu in onze winkel producten van ruim 50 leveranciers.

16 hiervan zijn van het allereerste uur! Maar inmiddels dus aangevuld met heel veel nieuwe producten.

Op deze pagina een overzicht:

Onze leveranciers zijn:

De leveranciers van het eerste uur staan hieronder uitgelicht. Er zijn zelfs gedichten voor geschreven!

Bakker Bolhuis

Een familiebedrijf pur sang. ‘Kom maar naar de markt, dan zie je wat we hebben. We zijn niet zo van het internet’. En inderdaad aan de kraam zien we de overvloed aan keuzes. Ze snappen wat we nu kunnen gebruiken. Er worden verder geen worden aan vuil gemaakt: Gaan we voor zorgen famke, zegt Berend joviaal! En ik weet dat het zo is. Ouderwets vertrouwen ten top!

Bakker Bolhuis koekjes

Bioweb

Misschien is het met dit bedrijf wel begonnen… Als Gerben week na week onze boodschappen komt bezorgen maken we af en toe een praatje. Over de noodzaak van biologische landbouw, hoe krijgen we het beter voor het voetlicht? Aan de deur breken we er ons hoofd wel eens over. Het zijn de kleine zetjes die zorgen dat wij van dromen naar doen zijn gegaan!

Biologisch rundvlees Louwsmar

Stichting Fryske Frucht

Dit product van een stichting is haast symbolisch voor wat wij willen met de winkel. Praktisch uitgevoerd, gewoon doen. Professionele vorm vinden. De mensen voor wie het is worden betrokken. En het bruist en spettert van het enthousiasme! Dat is wel het allerbelangrijkste. De cirkel rond met appels!

Fryske Frucht

Fryslan Fungies

Een missie, dat heeft Michiel, en die sluit naadloos aan bij die van ons. Alleen hebben wij als praktische vorm een winkel gekozen en hij een koffiedik zwammenkwekerij. Het is een slimme jongen die er vooral ook van houdt om er niet alleen over te denken maar het ook uit te voeren. Want alleen dan komt er echt de verandering die hij graag wil zien.

Fryslan Fungies grow kit

Wijngraard de Frysling

Jouw Dagelijkse Kost en wijn koppelen wij niet vanzelfsprekend aan elkaar. Maar deze wijn drink je dan ook niet ‘eventjes’. Van deze wijn geniet je intens op bijzondere momenten. Een luxe product waarbij echt elke stap die het eindproduct nodig heeft werkelijk alleen de best mogelijke uitvoering krijgt. Met trots verkopen wij een volledig Friese wijn!

Frysling

Grutte Pier Brouwerij

De pretogen van Renze. Toen ik hem alleen nog maar aan de telefoon had gehad kon ik ze haast al zien! Zo stralend zijn ze. Hun missie is iedereen net zo enthousiast over bier te maken als zij zelf zijn. Onze missie is om iedereen met zoveel passie als zij hun ding doen het leven te leven. Dan komt het wel goed met onze aardbol.

Grutte Pier Boezembier

Natuurtuin ’t Hummelûs

No nonsens zijn ze hier. En daar houden wij van. Dit is wat het is, dit is wat je krijgt. Wanneer kunnen we het brengen, vragen ze. Er wordt niks opgeschreven, even twijfel ik nog; vergeten ze het niet? Maar nee hoor, keurig op de afgesproken tijd staan ze er, alles netjes beplakt met de juiste etiketten: handgeschreven! Deze mensen doen wat ze zeggen, en zeggen wat ze doen. Lees HIER wat je met bijvoorbeeld de kruiden kunt doen!

Hummelhus

Imkerij Kuipers

Ontroerd zijn we door hen. We kunnen niks anders zeggen. Wat een lieve en open mensen. Klaas is de imker, Akkie zijn vrouw zijn steun en toeverlaat. Kennis in overvloed. Kennis over honing en bijen maar ook over het leven zelf is er in overvloed. Ze stelen direct onze harten. Pure eenvoud op zijn best. Lees HIER de achtergrondinformatie over de producten.

Imkerij Kuipers

Kari’s Crackers

Als we de website bezoeken van dit bedrijf voelen we het gelijk al. Dit is een bedrijf met een heel warm kloppend hart. Als we er daadwerkelijk op bezoek gaan laten we ons overspoelen met dit gevoel. Hier gaat het om de mensen die er werken. Kansen maken en kansen krijgen. Noorwegen in Nederland op een unieke manier!

Kari's crackers

Landgoud

Het duurt even voordat we contact hebben. We mailen met wat tussenpozen wat heen en weer en net als ik denk dat het niet lukt vinden we een moment om even te bellen. En dan hoor ik gelijk: goud eerlijk, zo kan het bedrijf ook heten. Lees hier een blog over de pasta, en hier de recepten voor de spelt risotto van dit bedrijf.

Landgoud

Fruitparadijs Lauwershof

Marja zorgt al sinds 1999 samen met Rien voor hun fruitparadijs. Ze telen op biologische wijze, dat houdt o.a. in: geen kunstmest en geen chemische bestrijdingsmiddelen. Ze hebben niet alleen een prachtige plek die met recht een paradijs mag heten, ze maken van het fruit dat over is ook nog eens heerlijke sappen, siropen en jams! Je vindt ze in onze winkel. Lees hier een blog over hun producten.

Lauwershof

Lekker Bros

Een hele leuke verrassing het bedrijf van Gad. Gewoon aan huis, de garage omgetoverd tot een ware banketbakkerij. De kleinste van Nederland. De geur van chocolade geeft je het gevoel dat wij de gelukkigste waren, als waren we Sjakie zelf! Dat wij de gouden wikkel hadden gevonden en dat wij in de ‘fabriek’ mochten komen kijken.

Lekker Bros met info

Mole ’t Lam

Of we op zaterdag willen komen om kennis te maken want dan is de molenaar er ook. Tuurlijk willen wij dat en daar krijgen wij geen spijt van. Cees is een man waarbij het molenaarschap in elke vezel zit. Hij laat de molen zien en de trots spat er terecht vanaf. Vrolijkheid gecombineerd met noeste arbeid die met plezier wordt gedaan: dat is waar de molen, naast de wind door draait. Lees HIER hoe handig een pak bloem in je keukenkastje is!

Mole 't Lam

Op de Him

Deze boerderij, maar vooral deze mensen zijn hét voorbeeld van hoe het kan: omschakelen van gangbaar naar biologisch. Met recht kunnen ze trots vertellen hoe het er echt beter op is geworden. De Blaarkoppen zijn met plezier aan het werk voor het bedrijf. Zo hoort het volgens ons te zijn. Er wordt natuurlijk hard gewerkt, maar er wordt ook vooral met het hart gewerkt!

Op de Him Biologisch

De Noordkroon

Tja, hier kan ik haast niet kort over zijn… Dit is een product dat als het ware een schat is. Ik heb het ontdekt toen ik op een soort van pelgrimstocht was nadat mijn eerste man Robert in 2008 was overleden. Ik had heel pijnlijke blaren gelopen en kwam ‘toevallig’ in een winkeltje hun voeten crème tegen. Die crème heeft mijn letterlijke en figuurlijke pijn verzacht en helpen helen.

Noordkroon

De Peuleschil

Ik bel op een heel druk moment bij ze. Vlak na de uitzending bij BinnesteBuiten. Eerlijk is eerlijk daardoor ontdekte wij ook de ‘doe het lekker zelf’ kiemzaden. Die kunnen we heel goed in onze winkel verkopen Hij maakt een paar voor ons hele fijne afspraken rondom de inkoop. Heel bijzonder is het om het vertrouwen te krijgen van mensen die je tot dan toe nog niet kende.

Peuleschil thuis kiemen

Suver zeepfabriek

Deze zeep is dubbel suver. Hij is biologisch en een deel van de winst gaat naar een goed doel. De zussen die de zeep maken hebben het hart op de juiste plek. Wij zijn blij om dit te mogen verkopen.

Suver

Waldfarming

Soms ontmoet je iemand waarvan je direct weet: deze man gaat ons heel veel leren. Een waterval aan informatie stroomt bij ons binnen. We mogen een dagje stage bij hem lopen op de markt. Deze man is net zo gedreven als wij dat zijn. Snapt hoe het werkt in deze wereld. Lees HIER de achtergrondinformatie over de droogbonen.

Waldfarming bonen

Zeepfabriek Wijnjewoude

Reinier belde vorig jaar op. We kenden zijn bedrijf helemaal niet. Hij had gehoord over wat wij deden en was direct vol vertrouwen. Reinier had tussen de regels door geluisterd. Hij bracht zijn flessen wasmiddel samen met zijn zoontje door wie dit super product het levenslicht heeft gezien. Dankzij zijn allergie heeft zijn vader een prachtige eigen onderneming opgezet.

Wijnjewoude Zeepfabriek