Kaartje; kleine moeite groot plezier!
En zeker deze te gekke kaarten die zomaar zijn ontstaan. Uit het niets haast!

Tamara komt binnen met een diepe zucht. Ik vraag haar wat er is. Nou, zegt ze, ik heb net weer aan een heleboel collega’s verteld over jullie winkel. Ik snap soms gewoon niet hoe het kan dat ze jullie nog niet kennen. En dat terwijl jullie met zo veel actuele dingen bezig zijn. Dingen waar wij op het werk ook mee bezig zijn.

Met een opgewekt: Meid, wat ben je goed bezig, steek ik haar een hart onder de riem.

Ja maar volgens mij rent iedereen toch weer op een holletje naar de bekende grootgrutters met aandeelhouders aan het roer, briest ze verder.

Ik zie dat de stoom bijna uit haar oren komt.

En eerlijk? Ik herken de frustratie ook wel natuurlijk. Ik ken ook nog te veel mensen die beroepshalve met dingen bezig zijn waardoor ik verbaast ben dat ze dan toch niet vaker hun weekboodschappen bij ons (of bij de Streekboer of bij Bioweb op de markt of bij Hofweb of bij Bio bij Jansen doen). Maar dus inderdaad gewoon bij de supermarkten waarvan we eigenlijk allemaal al wel weten dat die het spel niet eerlijker gaan maken…

We doen toch echt aan alle kanten ons best om bij ie-der-een bekend te worden: We schrijven blogs, brieven en social media updates. We  maken foto’s, filmpjes en podcast.  We sturen persberichten en geven interviews. Je zou haast denken dat we geen tijd meer hebben om de klanten te helpen. Maar dat doen we ook nog,  want het verhaal in de winkel vertellen is nog wel de allerbelangrijkste denken wij. Een student vroeg laatst of wel wel ook al aan storytelling doen, want ze had nog nog nooit van onze winkel gehoord…

Ik keek geloof ik een beetje als die garnalenpelster uit een oude reclame van de gouden-gids (als je jonger bent dan 40  weet je dan überhaupt nog wel wat de gouden-gids is? Een soort uitgeprinte versie van het internet.) Hahaha, maar goed, ik keek dus denk ik net zo wegtrekkend als die vrouw die overspannen raakt als de nieuwe lading al weer aankomt.

Dus tja, naamsbekendheid, joh, wij trekken alles uit de kast! Dus we storytellen ons ook een slag in de rondte om mensen vooral te laten weten waarom wij ons zo inzetten. Met heel erg veel plezier overigens hoor! Zeker nu we zo’n grote stap zetten om een coöperatie te vormen. Dat gaat niet vanzelf natuurlijk.

En dus hebben we nu ook weer iets extra’s bedacht. Iets leuks, iets verbindend, iets hartverwarmend: Een serie prachtige kaarten.

Mede-eigenaren krijgen een setje van ons mee. Zo kunnen ze aan andere mensen een leuk kaartje sturen en het verhaal van de winkel wordt a passant weer doorverteld.

En ben je nu nog geen mede-eigenaar? Dan kun je zo’n leuk kaarten setje kopen. We hadden altijd die ene hele mooie al met het gedicht van Annemarie Lindeboom. Maar nu dus ook nog een zestal andere prachtige ontwerpen. Kom je ze bewonderen?!