Landgoud is een biologisch bedrijf aan de Groningse Waddenkust. Ze zijn in 2002 helemaal biologisch geworden en kozen vanaf toen ook voor het zelf op de markt brengen van eindproducten zoals je ze in dit pakket aantreft. Dus zelf zowel verwerkers zoeken als het inpakken, zodat het geschikt is voor verkoop in een winkel, en tenslotte ook zelf winkels zoeken waar de producten daadwerkelijk verkocht worden.
De tagliatelle en de fruitwijn uit het Energie van ons cadeaupakket zijn met het Landgoudlabel. De mosterd niet; het zwarte mosterdzaad komt wel van hun land, en dat is vrij uniek in Nederland, dat mosterd met mosterdzaad gemaakt wordt van eigen bodem (vanaf dit jaar door de Graanrepubliek in Groningen; helaas is Abrahams mosterdfabriek failliet gegaan, maar de mosterd is gelukkig dus onder andere vleugels blijven bestaan!). “Lokale mosterd” wordt meestal alleen lokaal gemaakt, maar komt het zaad van veel verder weg. Het bijzondere is dat bijna niemand zich in Nederland waagt aan het telen van zwart mosterdzaad. Als je grond pacht, mag het vaak niet eens. Mosterdzaad oogsten is een vak apart. Het waait snel weg, en dan woekert de mosterdplant daarna haast als onkruid. Niet handig als je ook weer wat anders wilt telen. Daarom laten de meesten dit gewas voor wat het is. Maar in Kloosterburen dus niet!
Het bedrijf van Ale en Fenna is dus een bedrijf waar we trots op zijn, en het heeft een opvolger. Hun zoon Hero neemt het stokje over. Met hun kijk op de wereld en de keuzes die ze maken in hun bedrijfsvoering kun je ze zien als het begin van de nieuwe wereld. Hoewel het soms voelt alsof je juist naar het einde van de wereld reist als je ze bezoekt en tot aan de Waddenlust moet rijden. Maar dat is dus maar net van welke kant je kijkt, knipoogt Ale dan.