Ik zat al een tijdje in een (inspiratie)groepje dat als doel heeft impact te maken, maar ik merkte dat ik zelfs geen tijd vond om de berichtjes in de app-groep te lezen. Ironisch genoeg trok ik vandaag de conclusie dat dat komt omdat ik te druk ben met impact maken. 😉
Tot mijn schrik bedacht ik ook dat het alweer zaterdag is en dat ik dan dus echt iets moet schrijven voor de nieuwsbrief die zondag de deur uit gaat.
Maar toen sloeg ik twee vliegen in één klap. Ik meldde me (helaas) af voor de groep en praat jullie daarmee gelijk bij voor deze week.
Dit schreef ik aan het groepje waar ik me voor afmelden (en waarmee ik me allemaal wél bezighoud)
Lieve mensen,
Soms moet je keuzes maken. En op dit moment vraagt mijn werk voor Stichting Jouw Dagelijkse Kost zoveel aandacht, dat ik helaas niet actief kan zijn in deze groep. Maar dat betekent niet dat ik stilzit — integendeel!
Een kleine greep uit wat er allemaal speelt:
🌸 Samenwerking met RondomZorg – We zijn bezig met het opzetten van een mini-winkeltje. De eerste contouren beginnen zichtbaar te worden, en het voelt als een veelbelovende stap.
🧡 Blue Zone-kookproject & stilstaande SRV-wagen in Lekkum – Ook dit initiatief is in volle ontwikkeling. Het opstarten kost veel tijd, energie en liefde, maar het is prachtig om te zien wat er ontstaat. Later ga ik hier meer over vertellen, ik ben nu te druk met het opknappen van die oude SRV wagen. 😉
🍀 Over de grens naar Groningen – Ja, zelfs daar mag ik nu een Jouw Dagelijkse Kost-achtig project mee helpen opstarten! Een mooie kans om onder meer daar De Streekboer te promoten en lokaal voedsel nog beter op de kaart te zetten.
🎈 Vrijwillig inzet voor Land van Ons – Samen met een enthousiast team werken we aan een volgende groeistap voor deze prachtige beweging. Het is intens, maar ontzettend de moeite waard.
🎬 Food Film Fest 2025 (VoedselAnders) – Ik ben één van de vrijwilligers die meewerken aan dit inspirerende festival, samen met onze zuiderburen in Vlaanderen. Eind dit jaar worden er weer zes prachtige films vertoond. Ze laten zien waarom agro-ecologische voedselproductie niet alleen belangrijk is, maar ook leuk, lekker en gezond.
🛠️ ‘Makers’ in de Vijzelstraat (Leeuwarden) – Vanaf deze zomer ga ik meedraaien in Makers, een (workshop)winkel waar creatieve en maatschappelijke initiatieven samenkomen. Ik word daar één van de makers, met een focus op voeding voor de geest — die, zoals jullie vast weten, nauw verbonden is met voeding voor het lichaam.
Ondanks deze volle agenda blijft het financieel soms wel spannend. Werken in de korte keten is en blijft een uitdaging — vooral als het gaat om een gezond inkomen voor de mensen die het échte werk doen. Of je nu voedsel produceert of verkoopt, daar ligt nog altijd de grootste worsteling.
Daarom doe ik op dit moment even geen extra onbetaald werk.
Maar… zoek je een inspirerende spreker voor jouw bijeenkomst? Tegen een kleine vergoeding kom ik met liefde vertellen over hoe je met je dagelijkse boodschappen de wereld een beetje mooier maakt. 🌍💚
Voor nu wens ik jullie een hele fijne en inspirerende bijeenkomst toe!
Lieve groet,
Monique
De komende weken zal ik de losse projecten verder toelichten hoor. Als je vragen hebt of ideeën hebt die bruikbaar zijn voor mij? Ik hoor het heel graag!
Tot snel allemaal weer!