We schreven het vorige week al! Wij zijn bijna jarig!

Nu echt bijna, nog maar drie nachtjes slapen!

De slingers liggen al klaar!

We schreven het vorige week al! Wij zijn bijna jarig!

Nu echt bijna, nog maar drie nachtjes slapen!

De slingers liggen al klaar!

Want zeker in deze tijd moet je dingen vieren! In de wereld gebeuren genoeg dingen die, ook in stressvolle tijden, meer dan de moeite waard zijn om bij stil te staan om te voelen hoe dankbaar je er voor bent.

Misschien doe ik dat van nature al. Ik heb er mijn hobby van gemaakt om de zonnige kant van het leven te zien. Juist ook als er tegenwind is. Niet om de tegenwind te ontkennen, maar om er mee om te gaan.
We gaan waarschijnlijk een winter tegemoet waarin we met elkaar heel veel uitdagingen voor de kiezen krijgen. Om alvast een voorschot op de saamhorigheid te nemen hebben wij deze week bedacht wat we gaan verstoppen op de Krioel-route. Het lopen van die route is sowieso een feestje op zichzelf! Vanaf donderdag 1 oktober kun je dan dus ook nog eens iets vinden onderweg.

We willen jou iets geven waarmee jij ook weer anderen blij kunt maken:

De meeste dingen zijn zonder datum, die blijven gewoon goed. Maar de ‘hoofdprijzen’ zijn wel een tijdje maar niet eeuwig houdbaar. Dus wacht niet te lang met het zoeken hoor!

We zullen je alvast een beetje op weg helpen bij het vinden. Want het zoekt makkelijker als je weet wat er te vinden valt natuurlijk.

Op verschillende plekken liggen enveloppen met onze gedichtenkaart erin. Het prachtige gedicht van Annemarie Lindeboom dat op de zijkant van onze winkel staat heeft het eerste jaar echt zoveel mensen geraakt en ontroert. Het is onvoorstelbaar hoe vaak dit gedicht op de foto is gezet. Als we dat zagen gebeuren liepen we altijd snel met een kaartje naar buiten om die aan de mensen mee te geven.

We verkopen de kaarten ook, de opbrengst gaat naar de uitgestelde boodschappen. Maar bij bijzondere momenten geven we de kaartjes natuurlijk zo mee. In de enveloppen die te vinden zijn vind je meerdere kaarten. Eentje voor jezelf en een aantal om aan anderen te sturen. Want kaartjes blijven een kleine moeite maar een groot plezier voor de ontvanger!

Naast de enveloppen met kaarten om te kunnen versturen vind je op vier plaatsen de ‘hoofdprijzen’! Hoofdprijzen tussen aanhalingstekens hoor. Want de waarde in Euro’s is niet heel hoog, maar wat je er mee kunt doen kan een onbetaalbare herinnering worden. Je kunt namelijk een pannetje vinden met daarin een pompoen (van de Tuin van de Toekomst).
Maar hoezo hebben we eigenlijk een pannetje verstopt?

Omdat we daar hele leuke ideetjes bij hebben.

Want hoe leuk is het om op deze manier iemand een maaltijd cadeau te doen?

Je vindt dus een pompoen bij het pannetje. En het idee is daarom dat je er een pompoensoep van maakt en dat kant en klaar, met pannetje en al, cadeau geeft aan iemand.

Zo is ook deze traktatie van ons aan jou ook weer goed voor iemand anders.

En met een beetje geluk gaat het maar door en door en door.

Want wat doet diegene die jij het pannetje hebt geven er mee als de soep op is?

• Hij of zij kookt een lekker soepje of iets anders en geeft het weer aan iemand door als verrassing.

• Diegene boort er gaten in en maakt er een buiten plantenbakje van om als cadeautje door te geven.

• Of het pannetje kan gewoon terug naar de kringloop, daar komt het ook vandaan ;-).

We doen er een recept bij dat we hebben gevonden bij Bio bij Jansen. De bio supermarkt waar wij naar verwijzen als er klanten zijn die iets nodig hebben wat wij niet hebben.

In het eerste jaar dat wij nu in de Nieuwe Oosterstraat de winkel runnen hebben jullie al wel gemerkt dat wij heel graag samenwerken. Dat we zo veel als maar kan verbindingen zoeken met andere ondernemers in de stad, met andere initiatieven in de provincie om het met elkaar voor elkaar te krijgen om een eerlijker en gezonder voedselsysteem te krijgen. Er zijn te veel mooie dingen gebeurd om op te noemen. Het eerste jaar is voor ons heel indrukwekkend geweest. En het smaakt alleen maar naar meer. We gaan door en als het aan ons ligt staan we met liefde en plezier nog heel veel jaren voor jullie klaar.

Veel plezier met het zoeken naar de traktaties op 1 oktober in elk geval! En zet je op de social’s wat je beleeft hebt op de Krioel-route?

Liefs van Ronny en Monique