... Tot mijn verbazing zag ik dat de plantaardige diesel die wij uit principe tanken (zelfs al was die altijd duurder dan de gewone diesel) nu nog steeds duurder is dan de gewone diesel???

Dat zou toch niet moeten kunnen????

Ik vraag me weer iets af… Vorig week vroeg ik mij af hoe dat zat met duurzaam opgewekte Nederlandse stroom, hoe kan die nou duurder worden onder invloed van de wereldse gebeurtenissen. De zon en de wind trekken zich toch niks aan van wat wij mensen allemaal onderling uitspoken?

Dat het kleine aandeel dat we kunnen opwekken hier toch niet zo groot is wordt nu wel helder. We wisten dat ook wel maar toch, als je de filmpjes van van de Bron bekijkt lijkt het net alsof als je bij hun inkoopt dan wel echt groene stroom geleverd wordt… Maar dat is dus ook gewoon niet zo… Ze willen wel, maar het is er stomweg gewoon nog niet. Ik wilde het gewoon eens even vragen om ons bewust te maken van het feit dat we echt meer moeten doen dan we nu doen met elkaar.

Ik kreeg een keurige mail terug die ik met toestemming van Vandebron met jullie deel.

Lees hier hoe ik een beetje keuringsdienst van waarde speel. 😉

Er zit dus gewoon maar één ding op, het is precies zoals in de winkel: er moet veel volume komen, dus meer worden opgewekt, opgeslagen en afgenomen van lokale bodem om het systeem te kunnen veranderen. Weten dat het nu nog niet lukt is wel belangrijk, en weten dat door meer te op te wekken (en zorgen dat we het kunnen opslaan!) er verandering komt is ook goed. Maar waar láten we al die panelen en windmolens… Panelen niet op landbouwgrond… OMG nee, dat is echt en misdaad richting moeder aarde.. Er is wereldwijd al zo weinig landbouw en of cultuur/natuurgrond en als we daar dan zonnepanelen op plempen dan maken we die grond echt mors en mors dood…

Dus hoppekee op daken die handel en als de wiedeweerga zorgen voor grootschalige projecten om energie op te kunnen slaan.

En windmolens… Denk er ook goed over na waar je ze zet dat ze geen overlast geven voor mens, dier en omgeving… Was het maar simpeler he…? Er is geen snelle way out… Sorry mensen… We moeten toch echt eerst zorgen dat we een heel pak minder energie nodig hebben dan nu, en dat dan duurzaam opwekken… Het begin toch echt bij ons zelf…

En toen ging mijn vraag verder want ik voerde de brandstofbonnetjes in, in de administratie. En tot mijn verbazing zag ik dat de plantaardige diesel die wij uit principe tanken (zelfs al was die altijd duurder dan de gewone diesel) nu nog steeds duurder is dan de gewone diesel??? Doen planten plotseling ook mee met de sancties en kwamen die per ongeluk toch ook uit Rusland en waren het niet gewoon de Nederlandse of Europese plantenresten zoals ik, naïef als ik kan zijn, had aangenomen.

Of ziet dit bedrijf ook een ordinaire kans om een figuurlijk graantje mee te pikken omdat de letterlijke graanschuur van Europa in staat van oorlog is…

Ik vraag het mij af… Heel erg vraag ik het mezelf af. Want als dit bedrijf nu werkelijk met hun plantaardige diesel de wereld wilden verbeteren dan hadden ze zich nu toch zeer eenvoudig enorm goed kunnen profileren door juist geen prijsstijging door te voeren maar de productie te verhogen?

Of is het allemaal toch niet zo blauw als ik had gehoopt?

Ik heb daarom ook Neste in zaken de brandstoffactuur, een mailtje gestuurd om wijzer te worden. Ik hou jullie op de hoogte!

#blauweeconomie #hoezitdat #energietarief #duurzaamopgewekt #onafhankelijk