Ik heb een hele simpele vraag die hopelijk met JA wordt beantwoord: Klopt het dat jullie stroom nu gelukkig niet duurder wordt...

Hallo,

Ik heb een hele simpele vraag die hopelijk met JA wordt beantwoord: Klopt het dat jullie stroom nu gelukkig niet duurder wordt omdat die immers in Nederland duurzaam is opgewekt en dus nooit duurder kan worden onder invloed van de marktwerking als het om olie en gas gaat? Ik hoor heel graag van jullie hoe het zit en of ik een contract voor alleen stroomafname bij jullie kan afsluiten.

Hartelijke groet,

Monique van Etten – Jouw Dagelijkse Kost


Beste Monique,

Hartelijk bedankt voor je bericht. Goed dat je contact met ons opneemt. Ik ga hier graag verder op in.

Helaas is het aandeel groene energie in Nederland nog lang niet op het niveau dat het prijsbepalend is. Het gros van de energie wordt in Nederland nog steeds opgewekt met gas- en kolencentrales. Elektriciteit opgewekt door gascentrales is, vanwege de hoge gasprijzen, op dit moment de duurste vorm van elektriciteitsproductie. De elektriciteitsprijs beweegt dus mee met de gasprijs. In ons land wordt maar één prijs gehanteerd voor elektriciteit, ongeacht de manier waarop deze wordt opgewekt. Deze prijs wordt dus bepaald door productiekosten en door vraag en aanbod op de markt. Zolang de productie van elektriciteit door gasgestookte centrales nodig is, zal een hoge gasprijs leiden tot een hoge elektriciteitsprijs.

Heb je nog andere vragen? We helpen je uiteraard graag verder. Je kunt dan reageren op dit bericht. Fijne dag!

Met vriendelijke groet,

Esther

Serviceteam Vandebron


Dag Esther,

Dankjewel voor je snelle en heldere uitleg.

Ik vroeg het natuurlijk expres een beetje zo omdat ik ook wel weet dat het zo werkt. Maar veel mensen niet en als ik jullie filmpje kijk dan krijg ik toch heel erg de indruk dat door bij jullie af te nemen ik wel degelijk via het zonnetje op het dak van mijn buren mijn lichtjes kan laten branden. En eerlijk is eerlijk, dat is dus wel jullie intentie maar nog niet jullie realiteit dus?

Ik snap hoe het werkt hoor, ik heb een winkel met lokale en duurzame boodschappen waar we de true price inzichtelijk willen maken. Iedereen en echte eerlijke prijs geeft verkoopprijzen die niet te hanteren zijn. Ook in de duurzame voedselketen moet je volume maken om de verandering te weeg te brengen.

Dat telt dus ook voor de energie markt. Ik schrijf blogs en wil ook over dit onderwerp iets schrijven. Vind je het goed als ik mijn vraag en jouw heldere antwoord publiceer? Ik denk dat het heel helpend is om het grotere verhaal te vertellen.

Andere vraag die mijn klanten hadden gesteld na van dit onderwerp of jullie nog een zelfstandig bedrijf zijn of onderdeel van een groter energiebedrijf.

Hoor graag weer.

Hartelijke groet,

Monique van Etten


Beste Monique,

Onlangs heb je contact gehad met ons serviceteam over onze groene stroom. Naar aanleiding daarvan stuur ik je deze mail.

Mooi om te lezen dat je het bericht van mijn collega waardeert. En zeker, dit mag je gebruiken voor je publicaties:). Gaaf dat je hier berichten over schrijft! Het is inderdaad nog niet zo dat wij 100% groene stroom leveren, al zijn we goed op weg.

Vandebron is niet langer een zelfstandig bedrijf, Essent is ons moederbedrijf geworden. Hoewel we de afgelopen jaren een heel eind zijn gekomen, vinden we dat de energietransitie nog veel te langzaam gaat. Willen we écht impact maken, dan is er schaal nodig. Schaal die we in ons eentje niet kunnen realiseren. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een nieuw moederbedrijf, die onze missie volledig omarmt en ons wil én kan helpen deze sneller te voltooien. Essent gelooft, net als Vandebron, dat duurzaam de toekomst is en dat de consument een centrale rol speelt in de energietransitie. Dankzij Essent, met haar kapitaal, kennis en bereik, kunnen we bij Vandebron de transitie nog sneller laten verlopen.

Heb je nog andere vragen? We helpen je uiteraard graag verder. Je kunt dan reageren op dit bericht. Fijne dag!

Met vriendelijke groet,

Tim

Serviceteam Vandebron


Dag Tim, Esther of welke collega dan ook ;-),

Wederom bedankt voor het volledige en open antwoord. 
Ik verwerk het in dit blog, dat ook over de plantaardige diesel gaat die wij altijd tanken uit principe. Die was altijd duurder, en nu dus nog steeds… Die stijgt dus vrolijk mee, maar die zit toch niet aan de gas en olie prijs vast zou je zeggen? Afijn, das een vraag voor een ander bedrijf, ik ben benieuwd hoe dat zit! 
Voor nu een hele fijne dag en nogmaals hartelijk dank voor jullie reacties! 

Hartelijke groet, 

Monique van Etten