We zijn beslist geen markt, maar vullen die wel goed aan omdat we hiermee een ander deel van de doelgroep bedienen.

Vorige week zei ik al dat ik twijfelde aan het blog. En dat klopte dus ook echt. Deels is de vraag die ik gesteld had namelijk anders vertaald dan de bedoeling was. Daardoor kreeg ik een antwoord waarvan ik dacht dat het niet in de context van mijn vraag hoorde. Dus ik had er niks mee gedaan in mijn verhaal.

Naast dat ik altijd zeg dat NEE ook een antwoord is heb ik nóg een gouden regel: Je kunt alleen passende antwoorden krijgen als je de juiste vraag hebt gesteld. Dus krijg je niet het antwoord dat je wilt? Stel dan betere vragen. 😉

Want een afhaalpunt is zeker geen markt… 😉 Daar zat blijkbaar verwarring. Die was dus door mij gezaaid. Ik steek graag de hand in eigen boezem.

Wie wel denkt dat wij een wekelijkse markt houden zegt dus nee tegen een markt, maar wij hebben iets totaal anders nodig. Namelijk een klein plekje ergens waar de, al eerder bestelde en betaalde producten, zijn af te halen. Wij regelen er zelf vrijwilligers bij om het in goede banen te leiden.

Dus toch maar even de vraag aangescherpt. Het antwoord mag best NEE blijven hoor. Maar het klopt voor mij pas als ik wel zeker weet wáár ze nee tegen zeggen.

Een ja zou betekenen dat er minimaal 50 Noord Nederlandse boeren extra gelegenheid krijgen meer lokaal af te zetten. En dan met name boeren die met de grote vraagstukken van deze tijd bezig zijn: Meer biodiversiteit en meer bodemleven terugbrengen.

Daar maken inmiddels al ruim 30 afhaallocaties in Noord Nederland ruimte voor. Openbare gebouwen aan die reeks toevoegen zou heel fijn zijn in verband met de extra zichtbaarheid van onze initiatieven. Want we nodigen collega initiatieven heel graag uit om dan naast ons te staan.

Dus even in de aanvulling: We zijn beslist geen markt, maar vullen die wel goed aan omdat we hiermee een ander deel van de doelgroep bedienen. Namelijk diegene die werken op de tijden dat er markt is. En dat zijn nou precies de mensen die over het algemeen werkzaam zijn in die openbare gebouwen die ik op het oog heb. Vandaar mijn moeite om toch nog even deze bijstelling van de vraag voor het voetlicht te brengen.

Praktische hobbels lossen we altijd samen op. Stel de wil is er wel om te ondersteunen? Dan komen we er altijd uit hoe het praktisch in te vullen.

We gaan hoe dan ook vrolijk verder en hebben geen enkele rancune door een goed beargumenteerde nee hoor. Maar een pilot zou gewoon toch wel zo ontzettend leuk zijn… 😉

Maar ik hou er nu verder over op. Genoeg ander werk ook nog te doen en ook nog genoeg andere uitdagingen aan te gaan. We blijven er samen de schouders onderzetten. En af en toe zal ik eens buiten de lijntjes gaan. Das nou eenmaal waar ik goed in ben 🙂