'Heej, jullie zitten hier nu toch bijna een jaar?'

'Ja dat klopt, sinds vorig jaar oktober!'

'Gaan jullie het nog vieren?'

Klant: ‘Heej, jullie zitten hier nu toch bijna een jaar?’

Wij: ‘Ja dat klopt, sinds vorig jaar oktober!’

Klant: ‘Gaan jullie het nog vieren?’

Tja, vieren in corona-tijd… Hoe doe je dat???

Nou, daar zijn oneindig veel opties voor. Want natuurlijk kun je vieren en connectie maken met elkaar als je aan social distancing moet doen. Misschien nog wel beter dan zonder die omstandigheden. Want nu moet je creatief zijn. En laten wij dat nou net zijn!

Gewone feestjes hebben we al meer dan genoeg beleefd, bijzondere feestjes vanwege bijzondere omstandigheden nog niet. Dus die blijven ons veel langer heugen; als een onbetaalbare onuitwisbare herinnering.

Daarom maken wij van het nadeel dat we ons aan maatregelen moeten houden gewoon een voordeel. We sturen jullie allemaal alleen op pad langs onze lievelingsplekjes in Leeuwarden. Dan weten jullie al wel dat we dan doelen op de Krioel-route.

Op die route liggen vanaf 1 oktober her en der dingen verstopt die je mag hebben als je ze vindt. Het zijn altijd dingen die je zelf kunt gebruiken of die je weer door kunt geven. Want dat vinden wij belangrijk, dat je de glimlach die je zelf hebt gekregen verder door geeft aan anderen.

Dat is in onze ogen de beste manier om deze wereld een beetje mooier te kleuren. Vinden wij een te gek cadeau om te krijgen: heel veel blije mensen die de vele leuke ondernemers in de stad weten te vinden!

Veel plezier alvast op de route! En we hopen jullie allemaal nog heel veel jaren te mogen voorzien van lokale duurzame boodschappen!