De komende tijd vinden jullie in de rubriek “Koken met fans” afwisselend recepten, tips en boodschappenlijstjes van Wilma, Rineke en Tally.
Deze week een recept (of eigenlijk meer achtergrond informatie) van Rineke over pasta.
We hebben verschillende soorten pasta van diverse aanbieders. We horen wel eens dat mensen deze wat te duur vinden. Dat komt omdat ze vergeleken worden met de pasta’s van bloem uit de gewone supermarkt. Dat is min of meer hetzelfde als appels met peren vergelijken. Het is beide pasta, maar met een totaal andere voedingswaarde.
Lees hier hoe je een bord vol verrukkelijks op tafel tovert met de onderstaande ingrediënten:
- Pasta naar keuze (op dit moment hebben we deze van Landgoud)
- seizoengroenten (kies meerdere kleuren)
- Flinke scheut olijfolie
- 50 gram doperwten, sperziebonen, tuinbonen of linzen
- flinke hand groene blaadjes (sla, winterpostelein, (on)kruiden
- noten, zaden, pitten
- Verse of gedroogde kruiden
- naar eigen smaak of wat pesto
Lees HIER de beschrijving en meer achtergrondinformatie. We wensen je alvast heel smakelijk eten!
Meer over het kwartet dat de komende tijd inspiratie aan je doorgeeft:
- Wilma Riemersma (kookfanaat en collega via De Streekboer)
- Rineke Dijkinga (vriendin van ons duurzame korte keten concept)
- Tally Bosma (voormalig winkelier van biologische verpakkingsarme producten uit Surhuisterveen)
Jullie kennen Wilma allemaal wel als je ooit hebt besteld bij De Streekboer. Zij is degene die al jouw vragen beantwoordt over je bestelling.
Van Rineke hebben we al veel vaker recepten gedeeld. Dat is niet zo toevallig, want ze woont in de provincie Groningen en is bezig met voedselproductie op precies de manier waar wij fan van zijn: namelijk agro-ecologie. Als je meer over haar wilt weten en zelfs wilt leren, verwijzen wij je graag naar haar website. Hier vind je mogelijkheden om rechtstreeks van haar te leren.