De komende tijd vinden jullie in de rubriek “Koken met fans” afwisselend recepten en tips en boodschappenlijstjes van Wilma, Rineke en Tally.
Deze week een recept van Rineke om zelf burgers te maken.
Je lees hier hoe dat precies moet.
Het is makkelijk om te doen. Natuurlijk hebben wij het boodschappenlijstje voor je op een rijtje gezet. Hier en daar weer wat aanpassingen gedaan op het originele recept. Want kenmerkend voor een eerlijke, gezonde en leukere korte voedselketen is dat niet altijd alles er is, maar wel altijd iets om mee te variëren! Dit heb je bijvoorbeeld nodig voor de burgers:
- harde groente (bijvoorbeeld de koolrabi) of paddenstoelen (zoals Oesterzwammen)
- belegen kaas (of verkruimelde geitenkaasblokjes)
- speltvlokken
- peper en zout naar smaak
- eventueel 1 teen fijngesneden knoflook
- volkorenmeel (hier voor spelt gekozen)
- Verse of gedroogde kruiden of specerijen naar smaak
- gedroogde zeewier/zeesla (zeker als je paddenstoelen gebruikt is dat erg lekker)
- flinke scheut olijfolie
- ei
Lees HIER de beschrijving en meer informatie. We wensen je alvast heel smakelijk eten!
Meer over het kwartet dat de komende tijd inspiratie aan je doorgeeft:
- Wilma Riemersma (kookfanaat en collega via De Streekboer)
- Rineke Dijkinga (vriendin van ons duurzame korte keten concept)
- Tally Bosma (voormalig winkelier van biologische verpakkingsarme producten uit Surhuisterveen)
Jullie kennen Wilma allemaal wel als je ooit hebt besteld bij De Streekboer. Zij is degene die al jouw vragen beantwoordt over je bestelling.
Van Rineke hebben we al veel vaker recepten gedeeld. Dat is niet zo toevallig, want ze woont in de provincie Groningen en is bezig met voedselproductie op precies de manier waar wij fan van zijn: namelijk agro-ecologie. Als je meer over haar wilt weten en zelfs wilt leren, verwijzen wij je graag naar haar website. Hier vind je mogelijkheden om rechtstreeks van haar te leren.