Want misschien herken je dit wel? Je wilt de wereld graag net zo mooi, of mooier, achterlaten als ie nu is.

Maar kijk je in je boodschappenkarretje, dan zie je vooral groente en fruit van ver. En alles per stuk verpakt…

Leuk om kennis met je te maken, wij waren namelijk al een tijdje op zoek naar jou!

Want misschien herken je dit wel? Je wilt de wereld graag net zo mooi, of mooier, achterlaten als ie nu is. Maar kijk je in je boodschappenkarretje, dan zie je vooral groente en fruit van ver. En alles per stuk verpakt…

Je baalt, want dit is écht belangrijk. Ook jij ziet alle beelden langskomen over bijvoorbeeld de ontbossing omdat wij zoveel goedkope producten willen. En je weet bovendien dat in de supermarkten niet alleen producten van ver weg liggen maar vaak ook nog eens producten die sterk bewerkt zijn. De industrie maakt producten die lijken op gezonde producten maar dat feitelijk niet zijn. Kijk er de Keuringsdienst van Waarde maar op na. In bijna al ons geïndustrialiseerde voedsel zit onder meer gemodificeerd zetmeel (en palmvet, maar daar gaat het nu niet om, maar is een andere goedkope smaakmaker). Maar dat gemodificeerde zetmeel dus, dat is een heel goedkoop vul- en ‘plak’middel om bijvoorbeeld soep in blik te maken. Zo’n blik kost amper wat maar dat snap je nu ook want er zit ook amper wat in. Helaas en je weet dat je jezelf in de luren laat leggen…

Maar om nu zelf tomaten te kopen en alle lekkere kruiden te verzamelen die nodig zijn om er een lekkere soep van te maken… Pfff, alleen door die gedachten krijg je al een berg stress.

Want je hebt een druk gezin en/of een vol sociaal leven. Je week zit boordevol verplichtingen. Bewust lokaal boodschappen doen komt er maar bekaaid van af. Na een drukke dag kies je voor snel-snel en het gemak van de supermarkt.

Wij snappen je probleem.

Daarom bedachten we een fijne oplossing.

Ontdek hoe je voortaan verpakkingsarm boodschappen doet. En je bovendien keus hebt uit een supermarktwaardig aanbod. En dat dat aanbod ook nog eens is geproduceerd in je eigen regio mét respect voor mens en milieu. Vanaf nu doe je dus net zo makkelijk als je eerder al deed, je boodschappen op een nieuwe manier.

Enne over die tomatensoep… Die hoef je wat ons betreft vooral in de zomer te maken als er tomaten zijn. In de winter heb je weer hele andere groenten. En soep maken is eenvoudig als je het eenmaal weet! Wie de basis doorheeft maakt het in een handomdraai. En dus echt gezond omdat je er alleen groente in doet en geen gemodificeerd zetmeel. Dus op de hele lange termijn heb je er ook voordeel van, dat kan niet missen. Niet wetenschappelijk aan te tonen maar een kind kan het snappen dat voedsel met een hogere voedingswaarde jouw gezondheid beter ondersteunt dan voedsel met een lage voedingswaarde.

Dus met verpakkingsarme boodschappen naar huis gaan. Boodschappen die in het seizoen in de eigen regio zijn geproduceerd met respect voor het geheel?! Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, en toch bestaat het dus nu al. Echt!

Op je bord ervaar je hoe lekker het smaakt, zeker met de mooie verhalen erbij over hoe het met liefde en plezier voor jouw is geproduceerd. En, en dat is echt wel heel belangrijk om hier te vermelden: binnenkort komt Sapke ons team versterken en dan gaan ze voor jou soepen maken die je thuis alleen nog maar warm hoeft te maken. En uiteraard zijn de ingrediënten van die soepen voor het belangrijkste deel afkomstig uit jouw eigen winkel. Een super mooi vooruitzicht toch?

Ontdek nu al drie mooie verhalen over jouw winkel om met steeds meer mensen toekomstbestendig te genieten van lekker eten.

Jouw (toekomstige) winkel bruist van deze verhalen. Er komt er wekelijks minimaal eentje bij om jou te blijven inspireren hoe makkelijk, lekker en leuk het is om onderdeel te zijn van Jouw Dagelijkse Kost. Je kunt je altijd weer afmelden voor de online berichten hoor. En aanmelden kan daarna ook altijd weer heel simpel.

Kom je nader kennis maken met de winkel waar service van de ouderwetse kruidenier nog vanzelfsprekend is? Beurs vergeten of net te weinig geld? Geen punt, we schrijven het gewoon even op. Komt de volgende keer wel dan. En is er iets niet helemaal goed? Kom je ook gewoon even terug om dat te melden. Er is altijd een passende oplossing te vinden.

Kom je naar de winkel om het zelf te ervaren? Je bent van harte welkom!