Goed, beter, best?

22 november 2023 door Monique van Etten

Hij kijkt er ondeugend bij omdat hij mij op de kast probeert te jagen. Ik weet dat hij arts is en veel bezig is met gezonde voeding als preventieve gezondheidszorg. Dus ik snap zijn knipoog naar de pot mayonaise waarmee hij in zijn handen staat.

Lees meer

Een reactie op een eerder geschreven stuk: Biologisch versus lokaal deel 3 van 3

19 november 2023 door Monique van Etten

We hechten veel waarde aan de relaties die we met de leveranciers hebben opgebouwd. Sterker nog, het is een belangrijk principe van de biologische landbouw dat je zorgt voor elkaar; relaties gooi je niet zomaar weg omdat iets anders op het eerste gezicht beter lijkt.

Lees meer

Sinterklaas is weer in het land!

19 november 2023 door Monique van Etten

Ik keuvel samen met een vrijwilliger in het winkeltje terwijl we wat pakketjes maken die als sinterklaascadeau dienst gaan doen. Samen met ons zijn er dus nog veel meer mensen die deze feestdag vroeg in december een warm hart toedragen.

Lees meer

Een reactie op een eerder geschreven stuk: Biologisch versus lokaal deel 2 van 3

12 november 2023 door Monique van Etten

Dit is niet de oplossing voor de lange termijn, maar het herinnert iedereen eraan dat eerlijk en gezond voedsel voor iedereen betaalbaar moet zijn en biedt tegelijkertijd letterlijke steun aan mensen die het op dit moment nodig hebben.

Lees meer

Robin Food

6 november 2023 door Monique van Etten

Maar ik begrijp wel waarom gebruikers van glysofaat, die nu ervaren dat ze afhankelijk zijn van een dergelijk middel, weerstand hebben tegen een mogelijk verbod op dit soort stoffen. Je inkomen hangt er immers vanaf.

Lees meer

Een reactie op een eerder geschreven stuk: Biologisch versus lokaal deel 1 van 3

5 november 2023 door Monique van Etten

En hoewel je het verschil misschien niet proeft (daarover verschillen de meningen, maar over smaak valt niet te twisten), ervaren de bodem en het oppervlaktewater wel degelijk het verschil.

Lees meer