Leven de bacteriën eigenlijk in de yoghurt?
29 oktober 2023 door Monique van Etten
Later sprak ik Egbert nog persoonlijk. Hij voegde nog toe dat je van rauwe melk ook yoghurt mag maken, maar daarvoor zijn extra certificaten nodig. De meeste doen dat om die reden niet, omdat het eindresultaat min of meer gelijk is en je het risico op 'verkeerde' bacteriën verkleint door pasteurisatie.
Even zwammen over zwammen
22 oktober 2023 door Monique van Etten
We kregen een vraag van een van de klanten over champignons. Dit blog had dus ook in de categorie 'de vraag en het antwoord' kunnen staan. Soms lopen dingen naadloos in elkaar over, vooral als je inderdaad samenwerkende producenten en klanten hebt, zoals ik in het andere verhaal van deze week beschrijf ;-)
Het subtiele verschil tussen een klant en een consument
21 oktober 2023 door Monique van Etten
Je bent dus klant en voelt je onderdeel van het geheel, en dat is een wezenlijk verschil met de rol van consument die je moet spelen om de winstmaximalisatie van de ander te waarborgen. Dus een zelfgekozen positie of een rol die je ongemerkt hebt opgelegd gekregen...
Melk? Ik lust het wel rauw!
15 oktober 2023 door Monique van Etten
Dat heeft dus ironisch genoeg wel vooral te maken met de manier waarop de boer het wettelijk gezien moet bewaren. Zou je de melk warm uit de uier drinken, dan kan het haast niet fout gaan.
Suver wast dubbel schoon
15 oktober 2023 door Monique van Etten
'Ik kan het goed onthouden omdat jullie logische keuzes maken. Als ik het voor het ene product snap, dan kan ik zelf bedenken waarom je hebt gekozen voor iets, zelfs als je maar een klein deel van het verhaal vertelt.
Waarom moet ik voor minimaal € 35,- kopen?
8 oktober 2023 door Monique van Etten
Ik moet al over een drempel omdat ik niet graag online koop, maar ik ga voor jullie overstag. Maar nu loop ik toch vast. Waarom zo'n klantonvriendelijke onderwaarde?