Robin Food

6 november 2023 door Monique van Etten

Maar ik begrijp wel waarom gebruikers van glysofaat, die nu ervaren dat ze afhankelijk zijn van een dergelijk middel, weerstand hebben tegen een mogelijk verbod op dit soort stoffen. Je inkomen hangt er immers vanaf.

Lees meer

Een reactie op een eerder geschreven stuk: Biologisch versus lokaal deel 1 van 3

5 november 2023 door Monique van Etten

En hoewel je het verschil misschien niet proeft (daarover verschillen de meningen, maar over smaak valt niet te twisten), ervaren de bodem en het oppervlaktewater wel degelijk het verschil.

Lees meer

Leven de bacteriën eigenlijk in de yoghurt?

29 oktober 2023 door Monique van Etten

Later sprak ik Egbert nog persoonlijk. Hij voegde nog toe dat je van rauwe melk ook yoghurt mag maken, maar daarvoor zijn extra certificaten nodig. De meeste doen dat om die reden niet, omdat het eindresultaat min of meer gelijk is en je het risico op 'verkeerde' bacteriën verkleint door pasteurisatie.

Lees meer

Even zwammen over zwammen

22 oktober 2023 door Monique van Etten

We kregen een vraag van een van de klanten over champignons. Dit blog had dus ook in de categorie 'de vraag en het antwoord' kunnen staan. Soms lopen dingen naadloos in elkaar over, vooral als je inderdaad samenwerkende producenten en klanten hebt, zoals ik in het andere verhaal van deze week beschrijf ;-)

Lees meer

Het subtiele verschil tussen een klant en een consument

21 oktober 2023 door Monique van Etten

Je bent dus klant en voelt je onderdeel van het geheel, en dat is een wezenlijk verschil met de rol van consument die je moet spelen om de winstmaximalisatie van de ander te waarborgen. Dus een zelfgekozen positie of een rol die je ongemerkt hebt opgelegd gekregen...

Lees meer

Melk? Ik lust het wel rauw!

15 oktober 2023 door Monique van Etten

Dat heeft dus ironisch genoeg wel vooral te maken met de manier waarop de boer het wettelijk gezien moet bewaren. Zou je de melk warm uit de uier drinken, dan kan het haast niet fout gaan.

Lees meer