Leven de bacteriën eigenlijk in de yoghurt?

29 oktober 2023 door Monique van Etten

Later sprak ik Egbert nog persoonlijk. Hij voegde nog toe dat je van rauwe melk ook yoghurt mag maken, maar daarvoor zijn extra certificaten nodig. De meeste doen dat om die reden niet, omdat het eindresultaat min of meer gelijk is en je het risico op 'verkeerde' bacteriën verkleint door pasteurisatie.

Lees meer

Even zwammen over zwammen

22 oktober 2023 door Monique van Etten

We kregen een vraag van een van de klanten over champignons. Dit blog had dus ook in de categorie 'de vraag en het antwoord' kunnen staan. Soms lopen dingen naadloos in elkaar over, vooral als je inderdaad samenwerkende producenten en klanten hebt, zoals ik in het andere verhaal van deze week beschrijf ;-)

Lees meer

Het subtiele verschil tussen een klant en een consument

21 oktober 2023 door Monique van Etten

Je bent dus klant en voelt je onderdeel van het geheel, en dat is een wezenlijk verschil met de rol van consument die je moet spelen om de winstmaximalisatie van de ander te waarborgen. Dus een zelfgekozen positie of een rol die je ongemerkt hebt opgelegd gekregen...

Lees meer

Melk? Ik lust het wel rauw!

15 oktober 2023 door Monique van Etten

Dat heeft dus ironisch genoeg wel vooral te maken met de manier waarop de boer het wettelijk gezien moet bewaren. Zou je de melk warm uit de uier drinken, dan kan het haast niet fout gaan.

Lees meer

Suver wast dubbel schoon

15 oktober 2023 door Monique van Etten

'Ik kan het goed onthouden omdat jullie logische keuzes maken. Als ik het voor het ene product snap, dan kan ik zelf bedenken waarom je hebt gekozen voor iets, zelfs als je maar een klein deel van het verhaal vertelt.

Lees meer

Waarom moet ik voor minimaal € 35,- kopen?

8 oktober 2023 door Monique van Etten

Ik moet al over een drempel omdat ik niet graag online koop, maar ik ga voor jullie overstag. Maar nu loop ik toch vast. Waarom zo'n klantonvriendelijke onderwaarde?

Lees meer