Ik wist het vorig jaar zo zeker: Ik ga geen markten meer doen. Het past niet bij mij, het past niet bij de winkel. Het is of te druk en daardoor geen tijd om te vertellen of het is te stil en dan verdienen we de kosten niet eens terug.

Ik wist het vorig jaar zo zeker: ik ga geen markten meer doen. Het past niet bij mij, het past niet bij de winkel. Het is óf te druk en daardoor heb ik geen tijd om te vertellen, óf het is te stil en dan verdienen we de kosten niet eens terug.

Presentaties, gastlessen en lezingen geven is nog steeds veel meer mijn ding. Achter het (web)winkeltje spelen zit tenslotte een groot verhaal, een drive en een wens om het voedselsysteem gezonder, eerlijker en leuker te maken.

Dat moet in de spotlights dus… Toch ook maar weer markten! Maar wel markten waar ik een infostand kan inrichten, een presentatie kan geven of een combinatie daarvan.

Want hoewel ik soms hoor dat wat ik wil klinkt als een sprookje dat te mooi is om waar te zijn, is het allesbehalve een sprookje! Ik ga je vertellen hoe we het samen waarmaken!

Lokale duurzame & verpakkingsarme boodschappen moeten simpelweg de norm worden.

80% gezond aanbod is zoveel fijner om tussen te winkelen dan 80% ongezonde producten die je niet eens nodig hebt.

Humor achter de schermen

Ik vertel je nog graag een grappig verhaal van achter de schermen. Iets met theorie en praktijk… 😉 Want leuk idee: een klein infostand…

In juni wordt er een Biologische markt vlakbij Assen georganiseerd. We werden benaderd door de organisatie of we mee willen doen. ‘Dat wil ik wel,’ zei ik. ‘We hebben aan een statafel wel voldoende. We richten alleen in met flyers. Een banner en een vlag geven ons voldoende zichtbaarheid en we zijn lekker compact.’

‘Ehh, nou…’ zei ze vertwijfeld, ‘De organisatie wil graag alles uniform… Iedereen krijgt eenzelfde kraam.’

Ik begin de gemiddelde Drent al wat te kennen en weet al dat ze de dingen serieus aanpakken en allerminst van het benauwde zijn. Dus ik begin nattigheid te voelen en vrees dat ze voor de grootste kramen hebben gekozen: een metertje of vier…

‘Oh,’ zegt ze met een lach in haar stem, ‘dan kan ik je geruststellen, de kramen zijn maar 3 meter 90.’

Ik schiet ook in de lach en gelukkig popt er ook gelijk een oplossing in mijn hoofd.

Ik heb nog professionele foto’s van de vorige winkel. Daar ga ik groot formaat fotoborden van laten maken zodat het hele concept in een plaatje of 6 à 7 verteld wordt. Alleen de digitale versie is af, ik heb er de website in elk geval mee opgevrolijkt. En ik ga ze ook gelijk voor de presentaties gebruiken. Leuk hoe je zo weer van een nood een deugd maakt.

Agenda

  • Afgelopen zaterdag stond ik op BROED.
  • 17 & 18 mei vind je een infostand in de Blokhuispoort.
  • 1 juni sta ik bij het Boegbeeld in Groningen (zorgwerkplek en afhaalpunt van De Streekboer) om hun jaarfeest mee te vieren.
  • 15 juni vind je ons in het gemeentehuis in Leeuwarden,
  • de 15e dus nabij Assen.
  • 6 juli mag ik bij iemand aansluiten op de kunstmarkt in Leeuwarden.

Als jij nog stekkies weet in Leeuwarden, Groningen of Assen waar wij kunnen staan? We horen het graag!

En als je nog fijne organisaties of bedrijven weet die een lunchlezing willen beleven? Ook daar is nog ruimte voor. Geef het mij door. Ik kom heel graag vertellen en antwoord geven op jullie vragen.

Die lijsten van 300 per stad moeten vol in de komende maanden! #lijstvan300

Sta jij er al op?