Italiaanse tempeh blokjes

31 maart 2024 door Monique van Etten
Tempeh is een gefermenteerd product van sojabonen. Ik wil graag meer bonen op het menu als plantaardige eiwitvervangers en meer gefermenteerd voedsel op tafel. Dan zit ik met tempeh natuurlijk helemaal goed.
Marieke’s Mosterdsoep

25 maart 2024 door Monique van Etten
Marieke viste het potje mosterd uit haar boodschappenkrat en zei teleurgesteld dat het niet het juiste potje was. 'Ik heb altijd die van Abrahams. Want ik wil per se de mosterd gemaakt van mosterdzaad van eigen bodem.'
Testament an de ziel: reade krobbe & waldbeantsjes

20 maart 2024 door Monique van Etten
Van Theda kreeg ik onderstaand recept en verhaal. Ze had er donderdag al helemaal plezier in, een ik daardoor ook, toen ze op het afhaalpunt haar boodschappen ophaalde. Ze had zo iets leuks bedacht voor de boekbespreking met haar lokale een duurzame boodschappen!
Roland en de wijting-curry

10 maart 2024 door Monique van Etten
Het lijkt wel een titel van een kinderboek: Streekkok Roland en de wijting-curry. Een boek is het niet, maar een grappig verhaal is het wel!
Overnight (of day) coffee

2 maart 2024 door Monique van Etten
Jippie, er zijn spelvlokken die gemalen zijn door molen 't Lam en ingepakt door Agnes! Mooi, dan koop ik ook bananen. Dit is niet echt lokaal verder hoor, zegt ze er grinnikend bij. Maar wel vet lekker.
Anouk vr Yvette: boerenkool gort-risotto

23 februari 2024 door Monique van Etten
Anouk deelt een recept van Yvette van Boven dat ze wat vrij vertaald heeft naar een Streekboer recept. Doet ze heel vaak. Haar vriend knipoogt buiten haar gezichtsveld naar mij: Niet vaak, zeg maar rustig ALTIJD.