Wat vinden jullie in het pakket?
Koffie in hervulbare verpakking In de tasjes vinden jullie een hervulbare koffiebus met koffie uit Leek. Koffie met een heel goed verhaal. Het zijn bonen uit een voedselbos en dus geen grootschalige plantages. Dorothy komt uit Tanzania maar woont nu met haar man Harro in Leek en brandt daar zelf de koffie die uit Dorothy’s geboortedorp wordt ingekocht.

Lees het hele verhaal HIER na.

Ik weet haast zeker dat jullie de lege koffiebus allemaal heel graag komen bijvullen in de winkel!

Gedroogde oesterzwammen en spelt ‘risotto’
Als je koffie hebt gezet, heb je koffiedrap ‘over’. Fryslan Fungies stelt dat je het niet over hebt, maar dat je een grondstof hebt geproduceerd waar je oesterzwammen op kunt kweken. Dat kan je thuis op je aanrecht doen. Maar in dit geval hebben we ze al voor je gekweekt, geoogst en gedroogd. Hierdoor zijn ze heel lang houdbaar en jij kunt ze heel simpel weer tot leven wekken.

Hierbij wat tips om zelf in een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel te toveren.

  • Bouillon om de risotto te maken vind je in de webshop.
  • Groenten van het seizoen om toe te voegen kies je hier. Elk seizoen biedt wel weer iets bijzonders.

Proost
Jullie vinden een glas van Pottle, gemaakt van een wijnfles.

Het glas is voor de zekerheid ingepakt in papiertjes van The GoodRoll, toiletpapier en keukenpapier met een goed verhaal. Niet geheel toevallig ook in de winkel te koop. Want hoewel het geen lokaal product is, je hebt het toch nodig, dan kunnen wij maar beter zorgen dat jij een heel duurzaam product via ons kunt kopen, toch? Zo inspireert zelfs een papiertje om een glas uit pure praktische overwegingen, wellicht nog tot een verandering in het kleinste kamertje!

Uitgestelde Boodschappen
Oh, ja, in elk pakket zit altijd wel een klein grapje of extraatje. Jij vind nu een kookboekje uit onze mini-bieb. Wie weet kook jij binnenkort wel een recept met boodschappen van de Streekboer uit dit boekje?! Vaak krijgen we extraatje voor de boeken of gewoon als fooi. Al die extraatjes samen vormen boodschappen voor menen met een smalle beurs. Een deel van jullie pakket draag hieraan ook bij!

Geniet van het pakket. Hele fijne feestdagen en alvast alle goeds voor 2024.

Heel graag tot in de winkel!

Warme groet, Monique