Wat is er nieuw in het assortiment?

Er komen zo vaak nieuwe dingen bij dat we er een aparte pagina voor maken.

Deze week niet een hele lijst met nieuwe producten van de groothandel, nee deze week een enkel nieuw product van lokale en duurzame groente die huisgemaakt zijn verwerkt tot een basis saus voor pasta, curry of een soep.

Ze staan in de vriezer, daar komen vanaf nu vaker producten in die gemaakt zijn van de groenten uit de winkel. We gaan ook dingen wecken in de toekomst. dan kun je het thuis dus ook weer zonder koeling of vriezer bewaren.

Kortom, houdt de vriezer en de weckpotten in de gaten. Deze week dus een basis saus van tomaten en andere lekkere groenten.


Soms is het een enkel product, soms een hele rij, en dan krijg ik zo’n berichtje van ‘Team inkoop’. En oh ja, en dat vergeten we steeds, in de winkel ligt ook van eerlijk vlees (scharrelvarkens)  ham en bacon. Dus eindelijk ook iets van vleeswaar. Wordt vaak om gevraagd door mensen die zoeken naar iets dat verantwoord is. Gewoon puur en zonder toegevoegde meuk. Nou, die hebben we nu dus.

En dus ook onderstaand rijtje:

Team inkoop heeft deze week nieuw aan assortiment toegevoegd (onder voorbehoud van levering uiteraard):
– Biocafe Decafe koffie 250gr
– Schulp Sinaasappelsap, flesje 200ml
– Drentse blauwe bes, zak 1kg diepvries
– Augurken zoetzuur Bionova, pot 670gr
– Raw Chiazaad, pot 330 gr
– Geitenyoghurt (net ingekocht nog), pot 0,5 ltr

Verder vrijdag 2 soort biologisch brood van Agnes (Mole ’t lam ivm de onverwachte extra vakantie van Mevrouw de Molenaar), Desem Spelt met zonnepit of pompoenpit en Gist Spelt Volkoren Meerzaden.

Oh en er komt weer jonge geitenkaas ook van Egbert. Joeppie!

Groet Mirelle en Ronny

 


Bakker Bolhuis levert sinds een paar weken op dinsdag vers brood. We hebben twee gist varianten (Volkoren tarwe en volkoren spelt) en twee desem varianten (volkoren tarwe met en zonder zonnepitten).

Wil jij iets speciaals? Laat het ons weten, we kunnen heel veel bestellen voor je. Sommige dingen komen op dinsdag in de winkel, andere op vrijdag.

Op vrijdag hebben we vanaf nu onder meer deze producten:

WITTE – EN TARWE BOLLETJES

ROZIJNENBOLLETJE

WALDBOL

MUESLI DESEM BOL

BOTERKOEKJE

JOBBEGEASTER POF

WALNUT (WALNOOT KOEKJE)

MINI APPELTAARTJE

PIZZABROOD KLEIN

EIERKOEKEN


Rietsuiker op bulk! Neem dus je eigen potje, bakje, zakje mee! (Daar zeg ik zo ook nog iets over…We gaan een beetje strenger worden…)

Maar ook:

  • Provamel Soja naturel ongezoet BIO
  • Augurkjes en zilveruitjes in glazen potten.
  • Nu zelfs ook dadels. Jammie
  • FairTrade Kokosmelk bio 270 ml.
  • En Cacao BIO.

De lijst niet lokaal wel bio groeit, maar lokaal en binnen de ecologische grenzen blijft die ‘beruchte’ 80% van het assortiment uitmaken hoor!

Daar hoeven we niet eens voor te waken, want daar doen we het allemaal voor.

Lokale economie versterken en wat over is eerlijk verhandelen; Dat lukt als je deze verhoudingen aanhoudt. En jongens, jongens, jongens, wat een variatie hebben we daardoor in de winkel. Kom zeker nu ook het vers aanbod bekijken. In de zomer is de overvloed maximaal!

En dan nog heel even off-topic op deze “wat is er nieuw pagina:

De nieuwe papieren zakjes voor groenten en losse bulkproducten geven we binnenkort niet langer gratis weg…

Papier is dan wel goed te recyclen, alles wat je niet hoeft te recyclen is nog beter.

Bovendien is papier momenteel heel erg duur aan het worden.

We verzamelen daarom (daar helpen jullie super goed mee) gebruikte papieren zakjes en tasjes in zodat je die altijd gratis mee kunt nemen. Verder zorgen wij ervoor dat het aanbod herbruikbare en wasbare zakjes in de winkel ruim zal zijn zodra wij gaan invoeren dat een nieuw papieren zakje één euro gaat kosten!

We kiezen er  expres voor om een relatief hoog bedrag te vragen zodat je onze bedoeling goed voelt.

Die euro gaat niet in onze eigen zak, maar slaan wij aan bij de post “Uitgestelde Boodschappen“.

Hierdoor kunnen we boodschappen meegeven aan mensen met een smalle beurs. Zo doe je toch nog iets heel positiefs met het gebruik van nieuwe verpakkingen. 😉

Het lijkt misschien een slechte service om geen gratis nieuw verpakkingsmateriaal meer mee te geven… Maar het is juist een hele goede service… Een service aan de volgende generaties. En daar doen we dit toch ook allemaal voor?! Fijn om samen met jullie te mogen zorgen voor een mooie toekomst!


Appelstroop te koop!

Eindelijk weer! Uit Wirdum (Groningen). Niet bio, wel lokaal. Omdat het zonder keurmerk is hebben wij dus goed ondervraagt of het wel met respect voor moeder aarde is gemaakt? En dat is het! Uit de Fruitkeuken. Met pectine van de appel zelf, dus de soort die er in thuis hoort. 😉

Maar ook Nederlandse Kidneyboon en bouillonpoeder van het blauwe huis!

En verder deze week nieuw in het assortiment ‘niet lokaal wel bio’: hagelslag puur, zonnebloempitten, sesamzaad en maanzaad.

Olijven – Gemarineerd en naturel
ingekocht via Icoloi. Nektarios woont al meer dan 40 jaar in Heerenveen en koop van zijn geboorteeiland delicatessen in. Zijn eetfilosofie is: je wordt wat je eet, dus eet alleen het allerbeste! Inkopen via hem geeft garantie op prachtige producten. wij verkopen zijn wijnazijn, olijfolie en olijven. En ook een heerlijke zoete lekkernij van honing en sesam.