Een reactie op een eerder geschreven stuk: Biologisch versus lokaal deel 3 van 3

19 november 2023 door Monique van Etten
We hechten veel waarde aan de relaties die we met de leveranciers hebben opgebouwd. Sterker nog, het is een belangrijk principe van de biologische landbouw dat je zorgt voor elkaar; relaties gooi je niet zomaar weg omdat iets anders op het eerste gezicht beter lijkt.
Sinterklaas is weer in het land!

19 november 2023 door Monique van Etten
Ik keuvel samen met een vrijwilliger in het winkeltje terwijl we wat pakketjes maken die als sinterklaascadeau dienst gaan doen. Samen met ons zijn er dus nog veel meer mensen die deze feestdag vroeg in december een warm hart toedragen.
Een reactie op een eerder geschreven stuk: Biologisch versus lokaal deel 2 van 3

12 november 2023 door Monique van Etten
Dit is niet de oplossing voor de lange termijn, maar het herinnert iedereen eraan dat eerlijk en gezond voedsel voor iedereen betaalbaar moet zijn en biedt tegelijkertijd letterlijke steun aan mensen die het op dit moment nodig hebben.
Robin Food

6 november 2023 door Monique van Etten
Maar ik begrijp wel waarom gebruikers van glysofaat, die nu ervaren dat ze afhankelijk zijn van een dergelijk middel, weerstand hebben tegen een mogelijk verbod op dit soort stoffen. Je inkomen hangt er immers vanaf.
Een reactie op een eerder geschreven stuk: Biologisch versus lokaal deel 1 van 3

5 november 2023 door Monique van Etten
En hoewel je het verschil misschien niet proeft (daarover verschillen de meningen, maar over smaak valt niet te twisten), ervaren de bodem en het oppervlaktewater wel degelijk het verschil.
Leven de bacteriën eigenlijk in de yoghurt?

29 oktober 2023 door Monique van Etten
Later sprak ik Egbert nog persoonlijk. Hij voegde nog toe dat je van rauwe melk ook yoghurt mag maken, maar daarvoor zijn extra certificaten nodig. De meeste doen dat om die reden niet, omdat het eindresultaat min of meer gelijk is en je het risico op 'verkeerde' bacteriën verkleint door pasteurisatie.